subota, 14.07.2007.

Dinamo-Rijeka 1:0

Malo ljudi na tribinama, hladno vrijeme, u nekoliko navrata opetovane uvrede Mamiću, Bandiću i Štimcu, vrijeđanje Žilića, divljanje pripadnika Armade na Glavnom kolodvoru - dekor još u rujnu odgođenom okršaju Dinama i Rijeke i nije bio 'fantastičan'.

Bio je dovoljan samo jedan remi da se ponovno aktualiziraju tek na trenutak utihnule priče o Kuževoj smjeni. Unatoč žestokoj potpori BBB-a, modri je strateg bio sasvim svjestan da bi novim neuspjehom do kraja kompromitirao svoju situaciju.

Uostalom, već su tri Dinamova trenera smijenjena nakon poraza od Rijeke - Lončarević, Zajec i Gračan. Domaćinima sigurno nije išla u prilog niti činjenica da su zbog tri žuta kartona bili lišeni usluga svog ponajboljeg igrača Modrića. No, i gosti su bili bez tri važna pojedinca (Mikić, Lerant, Prišć).

Image Hosted by ImageShack.us


Unatoč tome što je gostujući strateg drugog strijelca lige Ahmada Sharbinija ostavio na klupi, Rijeka je imala prvu pravu šansu. Već u prvoj minuti Pamić je pobjegao Ćorluki i izašao sam pred Lončarićem, ali je mladi Dinamov vratar vrlo dobro reagirao. Daleku najbolju prigodu u prvom dijelu domaćini su imali u 8. minuti, kada je Eduardo bio oči u oči sa Žilićem, ali je riječki golman iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. U nastavak su Zagrepčani ušli znatno odlučnije i agresivnije.

Nakon uvodnih promašaja Etta i Andersona, prijelomni trenutak dvoboja dogodio se u 50. minuti. Eduardo je izvanredno probio lijevu stranu, poslao povratnu loptu za Vugrinca, a Dinamova polušpica je s 12-13 metara pogodila ravno u rašlje - Žilić je bio posve nemoćan.

Mreže su do kraja mirovale, za što su najzaslužniji vratari. Posebice Žilić, koji je zaustavio udarce Vugrinca i Ettoa u situacijama koje su bile čiste ziceri. Pobjedu Dinama Lončarić je sačuvao u 58. minuti, kada je vrlo neugodan Lukunićev pokušaj uspio skrenuti u korner.

Image Hosted by ImageShack.us


Treba naglasiti i vrlo slabu arbitražu Šuprahe, koji je tijekom cijelog dvoboja lagano navlačio za Dinamo. U 90. minuti kolanski je sudac isključio Linića, a u posljednjem napadu dosudio je prekršaj za goste oko sredine igrališta. Svi su, uključujući i Žilića, pohitali u domaći kazneni prostor. Međutim, prije no što je slobodni udarac izveden, Šupraha je odsvirao kraj...

- 15:24 - komentari (28) - print - Dinamo-Rijeka 1:0 -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.