.......................................................Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Nemamo samo mi svog Eduarda... - Football Zone - Blog.hr

Football Zone

18.05.2006., četvrtak

Nemamo samo mi svog Eduarda...

Kako to vec obicno biva, uvijek se van liste neke reprezentacije nadje neko ko je zasluzio da ide na svijetsko prvenstvo. Eto kod nas Eduardo i Vugrinec, zbog Eduarda se digla prilicno velika prasina, prvenstvano zbog Zdravka Mamica ( propustena velika prilika za povecanje Eduardove cijene na trzistu ).


Zalio se Brazilski izbornik Parreira da mu mediji stalno nabijaju svoje favorite ali on je ostao dosljedan svom izboru uz pomoc svog asistenta Maria Zaggala. Sjetimo se samo prije proslog prvenstva kakva je bila medijska hajka na Luisa Felipea Scolaria zato sto nije zvao tada 36 godina starog Romaria. Svaki dan je Scolari nailazio na kritike, nezadovoljni navijaci su ga cak kuci zvali, ali Scolari je ostao dosljedan i osvojio je prvenstvo velikom lakocom.


Isto tako prije 4 godine mediji su zestoko kritikovali Italijanskog izbornika zato sto nije zvao Roberta Baggia... Italija je ispala u 1/8 finala, medjutim vrlo je vjerojatno da im ni Baggio ne bi pomogao tada.



Image Hosted by ImageShack.us
Klaas Jan Huntelaar

Eto u Nizozemskoj fale 4 igraca, Seedorf, Maakay, Davids i igrac oko kog se digla i najveca prasina Huntelaar. Huntelaar je naime najbolji strijelac Nizozemskog prvenstva, zvijezda u usponu, ali Van Basten nije htio ni cuti...

Ove godine velike kritike dobija Luis Aragones, Spanjolski izbornik. On nije zvao u tim Mariana Perniu, Argentinca koji je uzeo Spanjolsko drzavljanstvo jer mu je obecan nastup na SPu.

It is a big day for me because I wanted the Spanish citizenship. Dual nationality opens doors for me and the chance to participate in the World Cup


Pernia ( igra lijevu stranu ), koji je ove sezone dao gol Barceloni poslje samo 28 sekundi igre je naravno ostao bez poziva.
To je ocito najvise zaboljelo njegovog trenera Bernda Schustera:
Izgleda nije najvaznije imati fenomenalnu sezonu, treba samo igrati u Chelseau i vec ti se automatski pise poziv!

Mislio je Schuster na Asia Del Horna, koji igra istu poziciju. I tako je Pernia, koji ima vec 28 godina ostao bez World Cupa a vrlo je vjerojatno da ga nikad nece ni igrati, kad bude sljedece prvenstvo on ce imati vec 32 godine.

Image Hosted by ImageShack.us
Pernia

Spomenimo samo to da je Getafe, za koga Pernia igra odigrao sjajnu sezonu, odigrao jednu od najboljih u povijesti ( ako ne i najbolju ) i mozda ce u Intertoto kup ukoliko se Deportivo, koji je ispred njih, odluci ne igrati to Europsko natjecanje.

Ericsson je odlucio da se kocka zvajuci mladog Thea Walcotta ( 17 godina ) koji eto nije odigrao ni minute za Arsenal a ide na Svjetsko prvenstvo. Ne znam sta Ericsson smjera s njim, ali meni on ipak ne bi igrao. Mozda je to samo nastavak tradicije, i mozda Ericsson ocekuje ponovnu eksploziju mladog igraca. Da podsjetim, 98. u Francuskoj je Owen, tada 18 godina odigrao vrhunski, prije dvije godine je Rooney ( isto 18 godina ) bio glavna uzdanica.

Evo i jedna vijest iz nase lige. Opce je poznato bilo da su nekoliko renomiranih klubova bili zainteresirani za Niku Kranjcara, medju njima Celtic i Lyon. Medjutim, poslje Maksimirske utakmice u kojoj je Kranjcar ( fantazista, kako ga tata naziva ) imao tocno 8 ( slovima OSAM ) dodavanja, sto je zasluga Dinamovog defanzivnog veznog Chaga koji ga je stisnuo da ovaj nije mogao disati, svi ti scouti koji su ga dosli gledati su se samo pokupili i cini se da se vise nece vracati. Ipak, ostao je jedan scout, i cini se da je taj klub poslao ponudu za Niku.

Image Hosted by ImageShack.us
Novi Nikin dres?

Klub se zove Heerenveen i ponuda je navodno teska 2.5 miliona eura sto je puno manje od 5, 10, pa cak i 15 miliona koliko su ga nasi "strucnjaci" procjenjivali.

A sto se tice Cire Blazevica, koji ocekuje odlucujucu baraz utakmicu za ostanak u Svicarskoj ligi sa svojim Xamaxom, cini se da ce od sljedece sezone trenirati igrace u Zagrebu i to precizno, u Kranjcevicevoj. Ciro je glavni kandidat da nasljedi Milosa Rusa, sadasnjeg trenera NK Zagreba.

I dok je Dinamu propao dolazak nekih Europskih igraca tipa Nowotny i Claudio Lopez, Rijeka je navodno odlucna dovesti Kostarikanca Paula Wanchopea ( 30 godina ).

Image Hosted by ImageShack.us
Paulo Cesar Wanchope

I nije tako star kao sto se misli, a sigurno da bi bio veliko pojacanje za Rijecane koji jos ciljaju, Elbera i Ramelowa.

Rodman




- 13:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us