Šund zabavnik

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Komentari On/Off

Bok!
Ja sam Glupinickname a ovo je "Šund zabavnik" - trivijalni blog o trivijalnim temama. Njihov popis možete pronaći ovdje.

Čitamo se!

(GNN)

Stranice
Fantastika - SF&F podforum IMF-a
AV Club - krasan način za gubit vrijeme
TV Tropes Wiki - Learn it. Love it. Live it.
Roger Ebert - zakon recenzije i zakon blog
Wrong Side of Art - stoljeće filmskog šunda
Good Show Sir - samo najgore SF naslovnice
Shorpy - fantastični skenovi starih fotografija
Modern Mechanix - vickasta znanost jučerašnjice
Tales of the Future Past - budućnost kakva je trebala biti.
Dark Roasted Blend - kul stvari iz znanosti, tehnologije i šunda

Blogovi
"Beware! The Blog!" - moj stari blog
At the Diner - patnje mladog Nighthawka
Blogov kolac - blog Darka Macana
Svijet u boci - odem pa čitam
Nefove kolumne - funny as Hell
Nepoznati Zagreb - "Ulicama moga grada..."
Dečko koji obečava - trash movies galore
Almighty Watashi - da ne postoji, trebalo bi ga izmislit





10.02.2010., srijeda

Pravi dragulji TV produkcije!

Prijatelj je neki dan poslal link na post o nekim od najskupljih promašaja na američkoj TV. Iako je cjelovitost i kvaliteta liste upitna, ona mi je svejedno otkrila nekoliko nebrušenih dragulja TV produkcije.

Recimo, svi muškarci vole gledat policijske TV serije. Sve žene vole gledat mjuzikle. Pa zašto to ne skombinirati u jednu fantastičnu muzičko-pravosudnu kombinaciju? Kako bi to moglo biti loše? Kako bi to moglo... ne biti? Rezulat toga bio je ABC-jev "Cop Rock" koji je imao premijeru 1990. U ovoj upečatljivoj sceni izricanja presude, otkrivamo recimo zašto američki crkveni zborovi ne bi trebali bit puštani u sudnicu:



Za one među vama koji više vole makete vlakova i "Groznicu subotnje večeri" tu je "Supertrain" – NBC-jeva vruća fuzija seksi disko ritmova i Battlestar Galactice na šinama. U glavnim ulogama: komodor Komični Predah Crnjo, tata Alana Alde i svjetlucavi disko pod.

Greg A. Larson je američki producent koji je tijekom 1980ih stvorio niz upečatljivih TV superjunaka kojih se i danas sjećamo… Ili možda ne. Recimo, "Manimal". Ili, kako ga ja volim zvati:

MAN-I-MLLLLL!!!!!


Serija je bila o doktoru koji se može pretvarati u životinje. Svaka epizoda sadržavala je ovu upečatljivu dvominutnu scenu preobrazbe u pantera koja kao da traje dva sata:



Onda je tu bio Larsonov "Automan" o doktoru koji se može pretvarati u loše animirane kompjuterske modele uz pomoć magičnog kursora koji voli drpat konobarice. "Automan" se vrtio na TVZ negdje u drugoj polovici 80ih. Opojna kombinacija sintisajzer muzike i usranog CGI-ja bla je neodoljiva: u roku od par godina Hrvati su trgali komunizam u želji da stignu na Automanov Zapad.



I još je onda Larson produciral i "Night Mana": seriju o jeftinoj tajvanskoj kopiji Batmana kojoj vila podari život i pošalje na misiju kako postati pravi dječak.



Vrijedi na koncu spomenuti i "M.A.N.T.I.S.-a", o paraliziranom doktoru koji, obučen u kibortroničko odijelo razbija kriminalce ko od šale. Ova je zapravo imala i čist dobru ideju al svejedno je izgledala grozno. Njezin producent bio je Sam Raimi, koji je daleko uspješnije nastavio Larsonovu tradiciju usranih TV serija i iznjedrio "Ksenu" i "Herkula".



(GNN)

- 10:00 - Rubrika: Za dopisovanje (0) - Dečje novine, Gornji Milanovac - X marks the spot

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>