Beware! The Blog!

petak, 07.07.2006.

Himen i probuđeni Kolosar

Kao što vidite, Skeletor brije pazuhe. Priznajte da vas je to oduvijek zanimalo.
Položio sam još jedan ispit, dobre sam volje, pa zašto da ne padne još jedna recenzija Himena? Iovako vam dugujem za prošli tjedan.

Htio bi se prije komentara sam prvo osvrnut na hrvatsku sinhronizaciju Himena. Ona me ugodno iznenadila. Crtić jest sranje, ali mi se neki glasovi - npr. Orka ili Skeletora - čine ful dobro pogođeni. Također, zvuk je super složen: muzika u nijednom trenutku nije glasnija od likova (što je Često u domaćim filmovima) a u pozadini ne čujete glasove likova na engleskom (čega sam se naslušao u srpskim ili BiH sinhronizacijama Star Wars i Ewoks crtića). Jedini glas koji mi nikako, ali nikako ne leži je glas samog Himena. On zvuči ko neki mekušasti kazališni glumac a ne ko NAJMOČNIJI ČOVJEK U SVEMIRU!!!

But I digress. On with a show!

O čem se radi?

U svojoj tajnoj bazi Skeletor, najnabildaniji kostur u svemiru, je upravo dovršio svoje novo oružje. Njegov raketoplan (oblika lubanje, naravno) ima lasere koji ljude pretvaraju u kamen a mogu i oživljavat kamene kipove. Skeletor si brije je da će ovim oružjem konačno razbit Himena. No, njegov sluga Čovjek – Zvijer je skeptičan. Mislim, Skeletor to ipak veli u svakoj jebenoj epizodi.

“A možda Himen ipak nije tako glup ko što ti misliš?” - kaže Čovjek – Zvijer. No, Skeletor se nemre opterečivat i bildanjem i zdravim razumom pa za kaznu natjera Zvijer da pleše makarenu. Pleši! HA HA HA! Pleši! HA HA HA!

Skeletorovo supertajna baza vam se inače nalazi se u utrobi planine oko koje je omotana DIVOVSKA ZLA KAMENA ZMIJA. Time ona ulazi u kategoriju najgluplje sakrivenog mjesta nakon kaj je grupa Egipčana odlučila sakrit tijelo faraona u 148 metara visoku piramidu. Srećom, Eternjani su očito još i gluplji kad ju do sad nisu otkrili.

Skeletor, veseo poput anime školarki prije prvog pipak – seksa, brže - bolje odleti nad palaču eternijskog kralja i počne okamenjivat sve redom. Osobito je zastrašujuć trenutak kad kameni stol pretvori u u stol od kamena. Skeletor tako ubije i neke nebitne ljude te Čovjeka – Oružje. Ne da ronim suze zbog njega, no njegova kćer Tila zamoli Himena za pomoć. A ko bi normalan nju odbio?

Kad smo već kod nebitnih likova, htio bi samo spomenut jednog od bizarnijih likova Himen svemira.... Što bi vam već trebo bit signal za uzbunu. U ovoj epizodi se pojavljuje Neki Tip. Njegova posebna moć je da može skakat ko na federima i glavom razbijat stvari. To je inače jedan od pozitivaca.

Jel vidite sad kakva smo sranja mi morali gledat na TV prije 15 – 20 godina? A ne ko danas di RTL i Nov@ puštaju tak pametne crtiće koji...

Mda.

Da spasi okamenjene, Himen mora nabavit ljekovito Deus Ex Machina kamenje. “Za to vreme, na drugom mestu”, Skeletor svojom super odkamenjujućom Camerom Obscurom namjerava oživjeti kip.... KOLOSARAAAAAA!!! Skeletor pošalje KOLOSARAAAAA da osvoji Dvorac sive lubanje. No, Himen ga jednim jedinim udarcem šake razbije na pet kvadrilijuna komadića. Kolosar? Prije Vrtni gnomosar.

I još prije toga Čarobnica od Deus Ex Machina kamenja načini magičnu dijafragmu. Nju Himen mora postavit u Skeletorov raketoplan. Kada ovaj – bijesan zato kaj je Čovjek – Zvijer ipak bio u pravu - opet pokrene svoj kameno – laser, dijafragma uzrokuje eksploziju lasera. Svi okamenjeni ljudi i Tilin stari ožive.

Možda Tila noćas da malo Himenu za nagradu! Držimo mu fige!

Naravnoučenije

U ovoj epizodi je neko barbarski pobrisao pouku dana. Ili je nije bilo. Kad bi me baš natjerali puškom da je procijenim, ona bi zvučala ovak:

1)Nikad ne pametuj ljudima koji umjesto lica imaju lubanju. They don't like it.
2)Ne pretvaraj ljude u kipove. To je zločesto.
3)Ključ do ženina srca vodi preko oslobađanja njenog starog iz okova crne magije.

(GNN)
- 18:34 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>