Bela rotkva dajkon - Pravi datiranje

petak , 28.12.2018.

Dajkon Japanska rotkva (seme)










Click here: Bela rotkva dajkon






Posle konzumacije svake doze imala je pečenje u želuci i neopisiv osećaj mučnine praćen stresanjem i znojenjem, kao i učestale kašaste stolice. Nakon toga pravi se pauza 2-3 dana, a onda se ceo postupak ponavlja.



Bela rotkva dajkon

Sadrži 22% biljnog ulja i 2—6% etarsko ulje Petroselini oleum u svim delovima biljke. Tako dobijeni sirup treba da se procedi i stavi u hermetički zatvorenu bočicu. Danas želim da kažem nešto o jednom povrću koje sam moram priznati i ja ove zime nekako zapostavila.



Bela rotkva dajkon

Savet doktora: Jedite svakodnevno ove četiri namirnice - Sipati ih u teglu, doliti 1 dl maslinovog ulja, zatvoriti i ostaviti 7 dana.



Bela rotkva dajkon

Moja omiljena poslastica u ove hladne dane... DAJKON DAJKON, daikon, japanska rotkva Raphanus sativus — duga bela rotkva, zadebljalog korena ali može da bude crna ili krem sa svetlozelenom pigmentacijom. Naraste od 12-30 cm, pa i više, prečnika od 4-6 cm. Težina pojedinih primeraka dostiže i do 40 dg. Meso je sočno, hrskavo, bele boje, blagog slatkastog ukusa. Osim korena koristi se i lišće koje je bogato C vitaminom, beta-karotinom, kalcijumom i gvožđem. Male je energetske vrednosti, 18 kcal u 100 g. Sadrži mnogo fruktoze, skrobne sastojke, pektin i celulozu. Od minerala sadrži kalijum i kalcijum i vitamin C obezbeđuje 34% dnevne preporučene doze , kao i aktivne enzime. Bogat je glikozidima i specifičnim materijama sa fitoncidnim i baktericidnim delovanjem. Koren se jede sirov u vidu salata, iseckani kao garnirung prilog jelu ili termički obrađen na razne načine brzo prženje na malo masnoće. Može da se peče i na roštilju, u pećnici, prži ili kuva kao varivo ili u čorbi. Sprema se za zimnicu metodom kišeljenja kao repa ili se usoli. Prethodno ga treba očistiti kao šargarepu. Lekovito delovanje: potpomaže varenje, rastvara određenu vrstu kamenja u žuči kao crna rotva i hren. Odstranjuje naslage masnoće i sluzi nagomilane u organizmu. Strugani dajkon pomaže u varenju uljastih namirnica.



Sok od rotkve
Pogodna je za mešane salate. Da li zbog skromnog izgleda, karakterističnog mirisa ili ljutkastog ukusa? Plodovi se obavezno beru u tehnološkoj zrelosti. Ovaj SMS kosta 177 din. Tako piti 5 dana za redom, napraviti pauzu od 3 dana, pa nastaviti. Posebna napomena: Ni nezreli ni prezreli paradajz nije za upotrebu. Sadrži: hranljive materije proteine, ugljene hidrate, masti i celulozu , mineralne materije kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, gvožđe i u manjim količinama magnezijum, sumpor, bakar, kobalt, cink i fluor , sumporno ulje rafanol, vitamine i druge sastojke. Hemijski reaktivni metaboliti mogu da formiraju nekovalentne veze sa ciljnim molekulima ili da izmene ciljni molekul kovalentnim interakcijama.

[Slobodne cure u zagrebu|Kako steći prijatelje i utjecati na ljude pdf|Privatni sex klipovi]






Oznake: bijela, rotkva, čili, daikon

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.