Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


ViDiSh CoMeNtArIcHe Or Ne vIdIsh?

Disegn by: Sł@rkY...

O mEnI...

OvO sAm Jaaaaa....
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ja sam... jedna obična cura iz splita koja trenira gimnastiku...
ZoVeM sE... Lanna...
IdEm U... u 5. gimnaziju "V. Nazor" (LeGeNdAreNi SpOrTsKI RaZr.)
VoLiM... Gimnastiku...svoj snowboard... snowboardat... Dopisivat se priko mobitela (neznam zašto)... Starke... Plesat... Zabavljat se i smijat se...smijeh svoje prijatelje...kiss svoj razred (ViŠe-MaNjE)... i još punooo toga...thumbup
MrZiM...Glupe, umišljene i dvolične ljude...namcor Cajke...ufff... kad se ženske pretjerano nabacuju liku...školu... itd...

Myspace layouts

Myspace layouts


Moj MSN: lanajuricko@hotmail.com (ako koga zanima)...


Cursors



Malo vas je, al vas ima....
Free Web Counter

Free Web Counter














www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws




Create your own message at BlingyBlob.com


Create your own message at BlingyBlob.com



StRaNiCe o GiMnAsTiCi...

Blog.hr
NaJbOljA HrVaTsKa giMNaStiČaRKa
GK "Marjan"- Split
Slike PoZnAtIh GiMnAsTiČaRkI

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
GiMnAsTiČka DvOrAnA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
MeDaLJe
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
EkIpA GK "Marjan"
Free Image Hosting at www.ImageShack.us









Get your own countdown at BlingyBlob.com





Cursors

utorak, 15.08.2006.

Opčenito o ženskoj gimnastici...

Ženske discipline
Preskok
Visina preskoka je 125 centimetara od vrha strunjače. Dužina zaletne staze kao i u muškoj gimnastici iznosi 25 metara. Dva skoka koja su prosječna, moraju demonstrirati veliku visinu i dužinu sa točnošću okreta prije i poslije izvijanja, dinamičko otvaranje u tzv. kopljastoj poziciji i samim kontrolisanim doskokom. Dinamičnost, snaga i preciznosti u rotacijama karakteristike su različite faze leta. Gimnastičarka ima na raspolaganju zaletnu traku dužine 25 metara maksimalno. Trčanje pri optimalnoj brzini koja je u većini slučajeva i maksimala moguća brzina se treba prilagoditi da se doskoči na odraznu dasku skoro tačno u milimetar, zatim da se ide u fazu leta poslije eksplozivnog odskoka od daske praćenog naskokom na spravu. Druga faza leta slijedi što više i što dalje je moguće otići sa rotacijama oko uzdužne i poprečne osi, da bi se završila sa sigurnim doskokom. Umjesto tradicionalnog konja za preskok, nova sprava za preskok je korištena prvi put na Svjetskom sampionatu u Ghent-u (Belgija). Ova sprava za preskok je visoka 1 metar i 25 centimetara, široka je 95 centimetara i duga 1 metar i 20 centimetara. Ne samo da moze pružiti bolju sigurnost, već omogućava gimnastičarima da se što bolje odgurnu i na sto bolji način izvode tehničko teške i komplikovane elemenate koji imaju izuzetno složene rotacije.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dvovisinske ručeDvovisinski razboj je najspektakularnija sprava u ženskoj umjetničkoj gimnastici. Ova sprava zahtjeva snagu, koordinaciju, hrabrost sa bezbrojnim izmjenama hvatova i rotacija. Optimalna vježba je okarakterisana sa orginalnim kombinacijama različitih elemenata kao npr. elementi koji imaju fazu puštanja i hvatanja sprave, pokreti iznad, između i ispod pritki Kao što sam naziv kaže visina obje pritke je različita: niža pritka je visoka 1 metar i 65 centimetara a viša je visoka 2 metra i 45 centimetara, razmak između pritki može da iznosi do 1 metar i 80 centimetara. Elementi su imenovani po znanim takmičarima koji su prvi izveli elemenat: Delcev, Ginger, Tkacev, Nađa Komaneči, itd. Vježba takmičarke završa sigurnim doskokom sa sprave..
Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Greda
Visina grede od vrha strunjače iznosi 1 metar i 25 centimetara. Greda je 5 metara duga i široka samo 10 centimetara, a greda je obložena mekanim materijalom. Vježba na gredi mora sadržavati umjetničke kombinacije, raznolike akrobatske elemente, gimnastičke skokove, okrete, korake, elemente ravnoteže tokom stajanja, sjedećeg i lezećeg položaja. Gimnastičarka mora koristiti čitavu dužinu grede demonstrirajući elegantnost, gracioznost, fleksibilnost, ritam, tempo, sampopouzdanje, kontrolu i dr. Izvedbe serijskih akrobatskih elemenata mogu biti veoma spektakularne. Maksimalno vrijeme za izvedbu vježbe iznosi 1 minut i 30 sekundi. Glavna karakteristika vježbi na gredi je odlično razvijeni osjećaj za ravnotežu i velika moć koncentracije prilikom izvedbe akrobatskih elemenata na izuzetno uskoj površini oslonca. Vježba mora posjedovati akrobatsku seriju, ritmičku seriju, akrobatsko-ritmičku seriju, skokove sa velikom amplitudom pokreta, okrete za 360 stepeni, ali na jednoj nozi kao i elemente grede.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Parter
Dimenzije partera iznose 12 x 12 metara, sa dodatnom zaštitom od 1 metar sa svake strane. Za izvođenje vježbi na parteru prostor mora imati elastičnu podlogu koja dozvoljava gimnastičarima energične pokrete tokom odskoka i doskoka sa tla. Pokrovni materijal ne smije izazvati povrede vježbača, poput opekotina na koži. Vježbe na parteru uključuju pokrete koji moraju da demonstriraju: snagu, fleksibilnost, ravnotežu, gracioznost, itd. Vježbe na parteru se izvode uz muzičku pratnju, kombinovane sa plesnim pokretima i sekvencama koje sadrže različite okrete i akrobatske elemente. Individualnost, orginalnost, zrelost, vladanje i umjetnički dojam su ključni ili sastavni dijelovi za visoke rezultate. Vježba mora trajati izmedu 70 i 90 sekundi.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Create your own message at BlingyBlob.com



| Komentari (12)...samo??? ajde brzo na komentiranje...! | Printaj... ma nemoj,...! aj, aj možeš! | WTF? |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.