Gandalfarija

ponedjeljak, 02.07.2007.

KRIZ..

Dođe jednom prilikom čovjek k Bogu da mu se požali kako mu je križ što mu ga je dao pretežak. Gospod mu reče: «neka ti bude, odvest ću te na polje križeva da sam sebi izabereš jedan». I zaista, otiđoše u ogromno polje križeva i Bog pusti čovjeka da izabere sebi križ koji smatra da će moći nositi. Šetao se tako čovjek, šetao po tom beskrajnom polju križeva, gledao ih, odmjeravao, gledajući neke malo veće mislio je kako su mu oni ipak preteški, gledajući pak neke male pomisli kako bi bilo oholo uzeti tako sićušan križ kad on ipak može podnijeti više…i tako poslije nekoliko dnevne šetnje čovjek konačno ugleda križ koji bi mu činilo mu se savršeno odgovarao. Pritrča križu i reče Bogu: «Evo, baš ovaj hoću!» Bog se osmjehnu i reče: «A sada prođi s druge strane i pročitaj ime na njemu.» Čovjek pogleda i vidje svoje ime napisano.
Braćo i sestre, često smo u situaciji da mislimo kako nas naš nebeski Otac iskušava i daje nam križeve koje nismo u stanju nositi. Ali nije tako. Bog nikome ne daje nešto s čim se taj čovjek ne može nositi, samo je potrebno malo vjere, ljubavi, molitve. Često nam Bog kroz nevolje pokazuje koliko smo ustvari slabi, mali, kako bez Njegove pomoći i blagoslova ne možemo ništa, a tako to često izgubimo iz vida. Koliko bi nam samo bilo bolje kada bi smo se Boga spominjali i kada nam je najbolje u životu, kada nam sve ide, zahvaljivali Mu za neizmjerna dobročinstva Njegova a ne zazivali ga samo kada smo u nevolji ili još gore okrivljivali Njega za nevolju koja nas je snašla! Bog je naš Otac koji poput naših roditelja ponekad za naše dobro poduzima neke mjere da bi nas vrati na pravi put. Nije li bolje trpjeti neko vrijeme ovdje na zemlji, nego cijelu vječnost u zagrobnom životu? Bog je ljubav, to svi znamo i s tim svi računamo, ali On je i pravedan, zar ne? Ipak on je u stanju opraštati daleko više od ljudi, samo se treba pokajati što je ponekad zaista teško… Bog nas prihvaća onakve kakvi smo, nesavršeni, slabi, povodljivi i samo ako Ga zamolimo, ako sa malo vjere zaištemo dadne nam dovoljno snage da se nosimo sa svim poteškoćama u životu, da svaku bol prebrodimo, da svaki križ podnesemo samo trebamo otvoriti svoje srce i dopustiti Duhu Svetomu da ga obuzme, Bogu Ocu da ga blagoslovi i Isusu Kristu da nas vodi pravim putem istine i vječnoga života!

02.07.2007. u 03:49 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Gandalfarija je mjesto, način, mogućnost vašeg i mog izražavanja od frustracija do hvalospjeva, od pogađanja do promašaja... ma samo udrite, bitno je sudjelovati! ŽIVJELI!

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Palotinci

pravila...

a to su stvari koje dave... to su ideje bez cilja... to su načini da vas ograniče, limitiraju i naprave ono od vas što žele da budete... i kao takva morat cemo ih se držati. no kao i sve u lijepoj i divnoj i krasnoj našoj, uvijek postoje obilazni, poprijeki ili kakvi drugi mimoglavni putovi, stoga...

ideja o nastanku...

ako netko i naleti slučajno, i zapita se zašto je ovo nastalo... ma ne znam, jednostavno neka duboka, iskonska čovjekova potreba da bude voajer tuđih duša a i da se njegova malo pogleda, ma da se vidi i čuje što li se to u njemu skriva...