UPRI Gelender

nedjelja, 11.04.2010.

JGL 4 - 4. KOLO - STATS

Nakon što nas je razmazilo mnoštvo na zadnjih preko nekoliko kola, 18 ljudi na parkingu djelovalo je kao malena brojka, no iako je to najsiromašnije kolo u zadnjih 8 mjeseci (na 8. kolu JGL 3 bilo je 16 ljudi), još uvijek je više od ukupnog prosjeka JGL koji iznosi 17 i više od svih kola JGL 1 i JGL 2. Od tih 18 ljudi, 14 ih je pohodilo i prošlo kolo, osim Božene koja je uskrsnula nakon 6. siječnja i prve kombinacije u sklopu MK 3 i uvjerljivo najgorim osobnim vremenom pokazala koliko trenira u zadnje vrijeme te Chure (tek treći dolazak ukupno i prvi nakon dvije godine uz najgore osobno vrijeme), Kostelića (prvi put nakon četiri mjeseca uz također personal worst) i Zorroa (prvi put nakon pet mjeseci i samo dvije sekunde slabiji od osobnog rekorda uz najbolji plasman).
U ženskoj konkurenciji, Paula postaje najozbiljnija pretendentica na ukupnu pobjedu (nakon Vece, Žane i Ane). Ujedno je i osobni rekord skinula za više od dvije minute pa je uskoro očekujemo kao petu ženu ispod 50 minuta. Nakon Labinjonca slomljena Žana, postigla je četvrti najgori rezultat svih vremena, ali je i skočila na drugo mjesto ukupnog poretka.
Kod muškića, Eddie i Batica uvjerljivo vode, a jedina dva preostala kandidata za ukupnu pobjedu su Kravojed i Vođa, a možda bi bio i Roki kad bi se htio malo pomučiti, no to nije u suglasju s filozofijom zurenja u Sunce, algožderstva i dugovječnosti, zbog čega je i postigao najgore osobno vrijeme i plasman. Superman Vodja je, unatoč 10 sati Labinjonca u subotu, na startu odlepršao poput kolibrića nošena proljetnim povjetarcem i pobijedio nakon 10 mjeseci ukupno peti put sa šestim vremenom ispod 40 minuta, čime se u obje navedene kategorije izjednačio sa Štumsijem. Eddie je izborio postolje peti put u nizu s osobnim rekordom boljim od starog za osam sekundi, a na sljedećem kolu bez lampi očekujemo ga kao devetog Gelenderovca ispod 40 minuta. Sablja (prvi put ispod 43 minute, skinuo rekord star 11 mjeseci za 26 sekundi, skočio s 18. na 15. mjesto svih vremena) i Trs (prvi put ispod 45 minuta, poboljšao rekord za više od dvije minute, s 28. na 24. mjesto) do kraja će voditi bitku za 6. ili 7. mjesto. Lec-Go je za devet sekundi skinuo sedam mjeseci star osobni rekord, a ujedno se i prvi put nakon sedam mjeseci pojavio u TOP 10, baš kao i Žohar, koji ovim kolom vjerojatno završava svoj niz od 18 uzastopnih dolazaka, drugi najduži ikada. Zovko marljivo skuplja nastupe i bodove, nakon sljedećeg kola mogao bi ući u TOP 20 ukupnog poretka, Pari se jutrošnjom šetnjicom probio u TOP 10 ukupnog poretka, a zanimljivo je da je Cohi, unatoč osobnom rekordu, pao na rang listi za jedno mjesto jer svojim rezultatom nikoga nije prestigao, a njega je prešao Vukodlak, koji je, pak, priča ovog kola: skinuo je rekord za četiri minute, prvi put išao ispod 50 minuta, na rang listi se spustio za 10 mjesta (s 52. na 42.) i prvi put ušao među deset.
Vidimo se 5.5. na 5. kolu...

- 08:51 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.