UPRI Gelender

ponedjeljak, 07.09.2009.

POST 200 - KIC, PAŠAMAN

Pozdrav svima koji pohodiše KIC, a posebno timovima Gelender sunrise i Čarobni Gelender!

Uskoro više o tome...

Par redaka iz pera hostese...


Ove je godine KIC najavljen kao orijentacijski nezahtjevan, te vremenskim limitima nesputan... Nažalost, originalno zamišljenu i mjesecima pomno razrađivanu stazu, ovaj je puta sputalo ono vrijeme odozgora. Bura koja je gotovo orkanski počela puhati baš pred sam start MASTER kategorije duge 166 km, nastojala je ukinuti kajak dionicu Rijeka-Bakarac-Krk, no 12 je timova ipak zaveslalo put Krka, preskočivši jedino kontrolu u Bakarcu. Do Uvale voz samostalno je doveslalo čak 9 timova, dok je lučka kapetanija dovukla 3 tima koje je malo odnijeloooo....

Poslije kajak dionice slijedio je nemilosrdno duuugi trekking uzduž i poprijeko (cijela se staza može vidjeti ovdje MASTER ), a svoj danak uzeo je u nekoliko strganih tenisica usput, jednom sređenom ramenu, par odustalih timova i naravno gomili žuljeva, ogrebotina i svega šta već ide uz to.

Kao mala novina umjesto uvijek prisutnog apsajla, timovi su ovaj puta tirolski prečili.

Zadnja dionica bio je bicikl i tako sve do cilja.

Upitani timovi inače rekoše da je bilo teško, ali da drugo nisu ni očekivali. Osim dosta kilometara, tom TEŠKO feelingu je doprinio i mali broj izmjena. Veslaj u komadu, hodaj 9 sati, a onda još vozi bicikl isto toliko. Legalno i sa svim skupljenim kontrolama u cilj je ušlo svega 7 timova, od čega samo jedan hrvatski. Pomeše nas tako slovenci i poljaci...Naši, više sreće dogodine.

A dok je MASTER zašao u svoj drugi dan, iz Krka je startala i LIGHT varijanta sa 31 timom. Ajme, šta se sve na startu moglo tu vidjet! Od onih koji ne znaju šta je dry bag ili kako se zatvara (lakši slučaj), preko onih koji nisu nikada sjeli u njega (srednje teški) do onih koji su pitali šta je to uopće kajak (posebno teški slučaj).
I njima je bura skratila planiranih 15 km veslanja na svega 5 km. I oni su po završenom veslanju nastavili na noge, a zatim bičikletom uletjeli u cilj. Mi u cilju očekivasmo slovence kao prve, pa nas jako ugodno iznenadio pobjednički ulet Vukodlaka i partnera mu. Par minuta iza eto ti Slovenaca, još par minuta Modrušan i frend, a samo 2 min iza kao ukupno 4.-i uletio i Gelender Sunrise !!! Ana i moj replejsment Dejv!!! Zaaaakon!

Sljedećih smo minuta iščekivali i Čarobni Geleder, no putem ih je očito netko začarobirao i još dugo ne dođoše no ipak upadoše u TOP 10 :-)!

Super trkica, lijepo vrijeme, svi sretni i zadovoljni, Elvirov rođendan, rođenje Pašamana....

Kaj je sad pak to?

PAŠAMAN
sljemegelender je zaključio da je dovoljno narasao i da je vrijeme za otvaranje franšiznih blogova diljem naše. Ono da si možemo pohoditi u prijateljske susrete, potezati uže jedni protiv drugih...

e pa tako za početak otvorismo Pašaman blog i ovim putem ga svečano uručujemo našim prijateljima iz primorsko-goranske županije....

Pašaman blog

- 10:46 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.