UPRI Gelender

subota, 27.12.2008.

2009.

Najava jGl 3 i još više o Mk II na IRATNEMOKU PRAVOM.

Nova nam godina donosi i nove akcije na Sljemenu. Nakon prošle Mrak kombinacije koja je bila tako davno,davno...još kad su tramvaje vukli konji, nova Mk II je već pred nama, a sa njom u paketu dolazi i jGl 3 (ide kroz cijelu godinu, svake prve srijede u mjesecu)

Za nadolazeću nam Sljemansku godinu najavljen je napad na rekord svih rekorda, a to je 207 uspona u godini...u opasnosti će uskoro biti i nedavni rekord noćne traverse.

24sata S'LJeMana je u planu za toplija vremena, a u međuvremenu možda neka humanitarna ura Kolo-tur-a ili dolje spomenuta longitudinala...

Zanimljive aktivnosti na Sljemanskim visinama i dolinama nude još AK Sljeme i BK Ciklus...čekirajte ih obavezno!

Nova godina je pred nama, uprite na Sljeme što više...sretno!!!

SeJa na Mk II...Hail!

- 10:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 17.12.2008.

Mk II

Iskoristite zimske radosti za žlabranje, druženje, znojenje, a možda i noćni trening.

USUDI SE!

Druga po redu Mrak kombinacija donosi nam puno novih i zanimljivih stvarčica.
Liga je sastavljena od osam kola u šest srijeda, a raspoređeni su po sljedećim datumima:

Start jutarnjih kola : 5:30h
Start noćnih kola : 18:30h

1. kolo 07.01.2009. jutarnje – parking – Gips – Gelender
2. kolo 07.01.2009. noćno – parking – Pilana – Snježna kraljica

3. kolo 14.01.2009. noćno – parking – Pilana – Grafičar

4. kolo 21.01.2009. noćno – parking – Pilana – Strmopeć(cvikalica) – Grafičar

5. kolo 28.01.2009.noćno – parking – Pilana – odmorište Danjka(cvikalica) – Snježna kraljica

6. kolo 04.02.2009. jutarnje – parking – Gips – Gelender
7. kolo 04.02.2009. noćno – parking – Pilana – Snježna kraljica

8. kolo 11.02.2009. noćno – parking – Pilana – vrh Cer(cvikalica) – Grafičar

PREDPRIJAVE OBAVEZNE: horsttrek@gmail.com

STARTNINA: 10kn po kolu ili 50kn jednokratno (vrijedi samo prva dva kola) za cijelu ligu. Za jutarnja kola nema startnine.
BODOVANJE: 10,8,6,5,4,3,2,1,…0,5 i izostajanje sa kola 0 bodova.
KOMBINACIJSKA KOLA: 1. i 2. te 6. i 7. nose 50% više bodova za dva nastupa u danu.
OBAVEZNA OPREMA: lampa, vjetrovka, kapa...štapovi dozvoljeni.
INFO: sljemegelender.blog.hr & horsttrek@gmail.com

Svatko sam sebi štopa vrijeme i nastupa na vlastitu odgovornost.
Prihodi od startnine idu za nagrade najboljima i Gelender special Mračnjak u klubu Masters.

Dakle, predprijave su obavezne jer će se natjecatelji rasporediti u lige.Ovisno o broju prijavljenih popuniti će se mjesta u ligama.Tekmat će se svatko sa svojima iz lige. Dovoljno je vremena da svi koji bi nastupali vide raspis, poslože si satnicu, prijave se i tekmaju u jednoj od liga. Sve lige startaju u isto vrijeme.
Lige će se sastavljat tako da prednost imaju svi oni iz prošlogodišnje Mrak kombinacije (vidi negdje na sljemegelender.blog.hr), a nakon toga se gleda kvaliteta pojedinca. Više manje se svi znamo, pa neće biti nekih problema oko sastavljanja liga. U slučaju istog broja bodova gleda se bolji plasman natjecatelja na jednom od kola.
Zadnja trojica ispadaju ligu niže, a prva trojica iz niže lige idu direktno u ligu više za neku sljedeću Mrak kombinaciju. Naravno da ovo sve prolazi ako nas se skupi za dvije ili više liga.
Žene će se tekmat u svojoj ligi.
Ako ne, igramo Mrak kombinaciju ili komplikaciju kao i prošle godine.

Seeyaa u mraku!

- 15:10 - Komentari (35) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.12.2008.

NOĆNA TRAVERSA - top & only 10

1. Jura Štumberger - 8.17
2. Ivan Mučnjak - 8.24
3. Kristijan Šivak - 8.32
4. Ivan Ferenčak- 9.12
5. Ivica Kovačić -10.02
Josip Dikon - 10.02
Ivan Golec- 10.02
8. Božena Buršić - 10.51
Vedran Berković - 10.51
Hrvoje Terzić 10.51


Čestitke svima koji su završili i čestitke onima koji su krenuli i završili u Zlatnom medvjedu, jer ZM je bio pravo iskušenje da se poklekne i ostane na toplom, s razgaljenim, blatnjavim facama uz iće i piće i super mjuzu.
Nakon starta u Sutinskim vrelima krene kolona organizatora put Vrha ( budući da nemamo pojma što radi iza ponoći, jer od ove grupe nitko ne izlaz nigdje osim na sljeme) na jedvite jade otkrivamo DG. Ubijemo sat –dva i pravac Vrh.
Užasna maglurina do vrha i ja uz pomoć Markija koji mi osvjetljava put ( zna Kolumbijac dobro moje vozačke sposobnosti J ) stižemo.
A, u ZM-u trešti mjuza i sve osvjetljeno ko Betlehem.
Upadamo unutra, nakon jedno 10-15 minuta objašnjavanja što radimo u pol tri poslije ponoći na sljemenu i kad Gazda napokon skuži da je neka grupica u nekoj trci donosi odluku: ja birtiju ne zatvaram ako je trka na mom sljemenu! Kakav bi ja bio čovjek! Svi unutra i što treba? Uveo je pravilo da svatko tko dođe, na šanku, popije rakiju na dolasku i odlasku J neki su s tim rakijama pretjerali pa im je to i bio cilj utrke J
Posljednji trio je stigao u 6 ( Danka, Hrvoje i Branko – kojeg su izgubljenog pronašli na putu).
Opraštamo se s Gazdom (uzimamo svoje lonce i poklopce) i pravac Zelina.
Zelina (07.15) u jutarnjoj tišini, sumaglici, sitnoj kišici, nigdje nikog. Izlazim iz auta, valjda nešto radi, pogledam neka birtija osvjetljena i piše „Plac“. Mislim si , okej, to su one male izbice, za jutarnji mirogojček. Ulazim unutra i nemreš vjerovat – prostorija ko sala za svadbe, puna ljudi. Misa je u 7.30 i škvada je na kavi J
Kako je u ovom društvu telepatija dovedena do savršenstava, bez riječi je birtija proglašena ciljem.
Isčekivanje, prvog, drugog, trećeg ( hehe neko reče da kiki ne bu više nikad dobio ferru J))...desetog.

Light kategorija: - do Gelendera

1. Davorin Šindler – 3.17
2. Vedran Sabljić
3. Saša Takač (ogulinac)
4. Tomislav Kobeščak
5. Danka Bucić
6. Hrvoje Medven
7. Branko Dobranić

Kategorija : Podsused - Gelender - Laz

1. Vedrana Maršić (puljanka)

Vedrana je stavljena na zadnje mjesto iako je stigla do Laza gdje je zbog bolova morala odustati. Inače, u popodnevim satima (kratkom telefonskom intervju-u), Vedrana mi je priopćila da joj je ovo bila najljepša, najuzbudljivija utka u životu, prekrasna noć, prekrasni blatnjavi putići, te slabe markacije i gusta magla – sve ti to omogućuje da satima lutaš i učestalo nemaš pojma gdje si). Bez obzira što nije stigla do kraja presretna je i ozbiljno razmišlja da se preseli u Grad(ić) podno Sljemena J

Light-aši, molila bi da u komentarima ostavite svoja vremena (ako ih znate), te ako sam nekog ispustila duboko se ispričavam, javite se i bit će rješeno....
lijep pozdrav,
logistika


- 08:42 - Komentari (16) - Isprintaj - #

utorak, 09.12.2008.

Maximir station

Raspored vlakova za sve Mračnjake koji se u subotu misle ukrcati na vlak za Podsused station:

- polazak 21:37h - dolazak 22:04h - za rundu, dvije prije starta
- polazak 22:45h - dolazak 23:15h - najbolja opcija
- polazak 23:36h - dolazak 23:59h - za leteći start

Stanica se nalazi točno na granici...sa jedne strane vlast drže Ravničani, a sa druge strane su Evil Boys Borongaj...vlak dolazi iz smjera Dubrave...bez solo bauljanja, molim!

See Yaa on the station.

- 15:06 - Komentari (47) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.12.2008.

Prigodno novogodišnje druženje (NOĆNA TRAVERSA)

Piše: podsljemenski dandy
Medijski pokrovitelj: sljemegelender.blog.hr

Nakon epohalnog uspjeha Sljemenske traverse koja je jedne subote u svibnju ove godine razgalila mnoga mlada i ne tako mlada srca, vrijeme je da se ponovi istraživanje hrpta Medvednice. Ovaj put priča je malo drugačija pa se od krajnjeg zapada (Podsused) do istoka (centar Svetog Ivana Zeline) hod/trči po mraku (sami vremenski uvjeti su još uvijek nepoznati, ali vrlo je vjerojatno kako neće biti luđački toplo).
Uglavnom, za one koji ne znaju što raditi i za one koji rade na bazi, 13.12. (subota) u 23.59 iz Podsuseda (kod "malog dućana" nedaleko od pothodnika) starta ZIMSKA NOĆNA TRAVERSA, o da!

U odnosu na (pro)ljetnu verziju, trasa je identična osim što se na početku od Podsuseda najprije ide na Kamene Svatove. Dakle, tura je: Podsused- Kameni Svatovi- Gelender- Laz- Sveti Ivan Zelina (centar; u nekom od kafića koji rade nedjeljom od 7). Odokativno: oko 52-53 km.
Svaki natjecatelj će na startu dobiti listiće na koje će si sam upisivati prolazna vremena na određenim kontrolnim točkama kako bi se dežurni statističari nakon utrke mogli zabavljati.

Obavezna oprema je čeona lampa s baterijama koje će izgurati cijelu noć i nekakvo pisalo. Sve ostalo (odjeća, hrana, piće) je stvar procjene svakog natjecatelja osobno.
Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost.
Kratak dio trase prolazi asfaltiranom cestom koja od Laza vodi za Mariju Bistricu, pa molimo za poseban oprez pri prelasku te dionice (isto vrijedi i za prelazak ceste kod Kraljevog Hrasta).
Obzirom da nema organizacije (underground/ilegala utrka), nema ni startnine :).

Do starta u Podsusedu može se doći autobusom iz Črnomerca, prigradskim vlakom ili nekim drugim prometalom, a od cilja u Svetom Ivanu Zelini u pravcu Zagreba voze busevi. Vozni redovi dostupni na web stranicama ZET-a, HŽ-a i AKZ.

Ukoliko se iskemija nešto oko logistike (npr. suhe stvari koje bi čekale na cilju), bit ćete obaviješteni. Znate nekoga tko bi u subotu prije ponoći došao autom po stvari i oko 6 ujutro se opet s tim istim stvarima pojavio u Zelini :)?

Vrijeme pobjednika (pro)ljetne verzije je 5 sati 47 minuta. Sad je dodan uspon na Kamene Svatove, uvjeti su malo zaguljeniji, ali staza je poznat(ij)a i nema više iznenađenja na legendarnoj 47-ici (samo širom otvoriti oči za markacijama) i tko zna... možda već sad kapne i novi rekord. Otvaramo kladionicu u komentarima.
Kako god, čekaju nas klizanje po lišću, zora u šumi, hrpe zbunjenih lisica i završna jurnjava do cilja. Zabava zagarantirana.

Prijave do 12.12. na horsttrek@gmail.com
Vidimo se?
Vidimo se.

- 08:16 - Komentari (38) - Isprintaj - #

srijeda, 03.12.2008.

?

Evo sljemanski ranoranioci, rezultati zadnjeg kola ove godine...

1. Juraj 43:12 - 25
2. Vodja 45:22 - 20
3. geMpard 46:52 - 15
4. Tomo Kobeščak 47:10 - 12
5. Trkadžija: Golec 48:22 - 11
6. Kova 50:28 - 10
7. Branko Dobranić 50:30 - 9
8. Bojan M. 52:18 - 8
9. Chichar 52:39 - 7
10. Žohar 53:01 - 6
11. Sablja 54:35 - 5
12. Kliker 55:30 - 4
13. Ludi Denis 57:10 - 3
14. Trkadžija: Terzić 59:20 - 2
15. Žana 1:21:00 - 1+1=2

Ukupni uskoro...riport kod iratnemoka uskoro,klikni decno na pravi klik i vidi kako je bilo na šesnaestom kolu ukupno...
Medalje za najbolje u hodu od sljedećeg tjedna...statistike takodjer...
Vidte se i dobro zabavljajte na Kleku, 24h eventi su zakon...svega pomalo i to je super brija...
Seeyaasuun. UPRI!

- 08:56 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.12.2008.

Klek 24 - Upri!

Ovo je nastavak na zadnje komentare, tu negdje dolje...

Vjerovatno će detalji oko ovog hepeninga procuriti uskoro u javnost...sve u svemu odlična brija! Baš me zanima kak će posložiti igru (ono pravila i ne pravila, di, kaj i zakaj)...
Za sve Sljemane, ljubitelje tzv. underground trkica ovo je prava ponuda...
Mene će od Kleka udaljiti odrađivanje koncertnih obveza u inozemstvu. U zimskim mjesecima mjuza je ipak ispred sporta...sve u svoje vrijeme i tak nekak...

See yaa u srijedu 5:30h, jGl 2...

24h Rules! UPRI!

- 08:47 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.