UPRI Gelender

nedjelja, 23.03.2008.

Jedna obična subota u Labinštini

Jučer se bavilo sportom po Labinštini...krenulo se od Brseča na greben(Šikovac,Sisol),pa dolje do Plomina,pa malo gore do Standara, onda opet dole do izvora Rabac i dalje do centra Labinštine...a onda furaj na Oštri i cilj Skitača...krasna tura Labinjonskog planinarskog puta...odlična staza,nimalo lagana,stalna izmjena...malo gore,malo dole...vrijeme sunčano! Ekipa iz Albe Labin odlično je odradila posao...full gostoljubivi i bez previše informacija o stazi što daje dodatnu draž ovom treku...gdje god se okreneš uvijek jedan Moreno...rezultate i fotke upecajte sa njihovog sajta, a AS portal će isto nešto objaviti...bilo je super!

analiza Labinjonskog treka...

link Albe Labin + reze i fotke...

- 18:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 12.03.2008.

kt7

Jučer se orijentiralo u Maxichu…bilo je zabavno, svi lagano nabrijani…kao nije trka, trening je!…pa neki sa busolom oko vrata, pa kt7 koja je nestala…nadamo se da je nestala, nadamo se da je netko popalio zvezdinu zastavicu… ako nije…ako je Ivana našla kt7 kad je išla pokupiti zastavice!… onda smo svi luzeri. Sljedeće druženje naprednih orijentacista je u četvrtak 19h, Ribnjak…tada će se znati što se dogodilo sa kt7.

O Horstu:
-pobjednik orijentacijskog treninga br.2 može si po želji izabrati startni broj
-za 20 dana izlazi startna lista

- 11:47 - Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 08.03.2008.

Vura povijesti by Pelac...

Nema smisla da ovaj veliki trenutak u povijesti GELENDERA ostane samo kao jedan od komentara pa ga objavljujemo u cijelosti...uživajte u čitanju!

Ako ste vi zaboravili Pelca, nije Pelac zaboravio vas... pa evo još malo iz povijesti kako je nastao GELENDER... Ivko Marchiotti poznati trkač i orijentacista je 80-tih godina trenirao na otoku Pašmanu za vrijeme godišnjeg odmora... i trčao je do neke crkvice na brdu i pri tome je obavezno morao dodirnuti vrata crkve... kad smo ga pitali zašto baš uvjek mora dodirnuti vrata odgovorio je, jer u protivnom postoji mogućnost da trči sve manje i manje te da jednog dana uopće ne otrči do vrha... i tako smo i mi kod trčanja na mitsku planinu odredili obavezno doticanje gelendera s pogledom na Zagorje... i od tada je gelender ušao u legendu, a gdje mu je kraj samo nebo zna... sa štovanjem Pelac

Nismo mi zaboravili velike Sljemane!Treba nam još malo da posložimo redove...na turama se rado prisjetimo Sljemanskih legendi. Budemo posložili kutak za Sljemanski retrivizor...
Ovo je jubilarni 50ti post na sljemegelenderu.
Sretno Sljemanima na Pašmanu!

- 11:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.03.2008.

Links

Nekoliko linkova koji bi mogli biti zanimljivi društvancu koje zaviri na sljeme-gelender kutak. Radi se o utrkama koje nose malo treka, malo orijentacije, malo avanture ali ne baš i advanture. Super su zanimljive trke u kojima uz trek ima i orijentacije. Možda se nekome čini da su startnine paprene... ali ako već ideš u EU na avanturu moraš i potrošiti nešto ušteđevine, minusa ili krede. Namjerno je izostavljen Ultra Trail Mont Blanc. O toj se trkici kod nas podosta čakula, a imamo i čovjeka ispod trideset sati u cilju. UTMB i Velebit Ultra Trail je nešto kao Argentina 78'!... (tko to može platit!)... Kempes, Diego, Bertoni, Pasarella, Tarantini, Diaz....i Nizozemska sa Neeskensom, Rensenbrinkom, Kerkofom, Krolom...ali VUT zasada luta negdje u bližoj okolici Paklenice. A bili su najbolji, a nikad na vrhu!...a Velebit?...a Medvednica Trek?...a Samobor100?
LAAM - Love Alpine Mountain Marathon - http://www.lamm.co.uk/ - dva u timu, dva dana, dva starta, nekoliko težinskih kategorija, vremena oba dana se zbrajaju...bazni kamp gdje su smješteni natjecatelji...
ICEBUG24 – osobni favorit – http://www.icebug24.com/ - ne tako davno negdje spomenut od Kravoja...24sata, 24 kontrole, 24 hiljadarke švedskih kruna nagrada...dva u timu skupljaju što više kontrola u 24sata...nudi se još i kategorija u dvije etape od po 20km u dva dana, orijentacija i trk/trek...ovakvo nešto je bilo u mislima za novih 24sata S'LJeMana.
TRANSALPINE RUN- http://www.transalpine-run.com/ - osam etapa kroz osam dana, dvočlani timovi, ukupna tura je oko 300km kroz Alpe, masna startnina, ali kad se zbroji koliko dana si u akciji...za ovo treba sigurno 2 tjedna godišnjeg!
KARWENDEL - http://en.karwendel-challenge.com/ - još jedna tura po Alpama, ovaj puta 100 milja...solo avantura!
Za kraj CROMAGNON – EXTREMERACE - http://www.cromagnon-extremerace.com/ - trek avantura po Francuskim planinama...prošle godine trku je poharala snježna oluja i prekinuta je oko polovice...nešto kraća od UTMB, ali ipak preko stotke...sve u svemu prava akcija za ljubitelje prirode.
Ovo se samo neke od destinacija za patnju i uživanje u EU. See ya

- 21:35 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.