GEARVANA

petak, 19.09.2008.

Ćao Maco

Kada sam ugledao ovaj Fenderov tj. Squierov novitet, znao sam da ga ne smijem pokazati Lolli, ali nisam izdržao :) Uslijedila je cika i vriska i odmah se pohrlilo u Mega Muziku. Tamo gitaru naravno još nisu imali, a procijenili su je na 2500kn. Na kraju je Lolli gitaru uzela kada se zaposlila u MM i to crnu jer joj je roza na kraju bila preroza. A onda je Hello Kitty počeo biti na svakom koraku pa joj je dosadila, uzela je Epiphone Emily the strange, ali to je za neki drugi review.

Kod kupovine gitare, gitaristi se drže određenog pravila: 80% privlačnosti gitare je u izgledu. 15% je u kvaliteti izrade, a 5% je zvuk. Oni koji se toga ne drže lažu sebe i druge.
Hello Kitty je gitara je u klasi Afinity Squiera što je prva klasa iznad Bulleta i u svijesti lokalne klinčadije Squier Affinity = smeće.
Nećemo sad tvrditi da je gitara jednako dobra kao skuplje gitare, cijena uvijek ima razlog, ali taj razlog nije uvijek bitan.
Gitara ima tanko tijelo, što me je isprva smetalo jer npr. Fender Cyclone ima masivnije tijelo, ali s druge strane Fender Mustang ima isto takvo tanušno tijelo i ništa mu ne fali.

Tijelo se sastoji od vjerojatno više od pet komada drveta, ali drvofix čini čuda pa se to doimlje kao jedan komad. Glavno je da se radi o drvetu, a ne o šperploči ili iverici. Crne je boje, naravno poliuretanski finish, a vrat je javor, sa satin finishom što meni općenito odgovara kod gitare. Mašinice nisu baš nešto jer su neprecizne, ali drže štim sasvim pristojno. Nut sam malo podmazao grafitnom olovkom, žice postavio ispravno (par namota jedan ispod drugog bez preklapanja na mašinici) i raštimavanja skoro da i nema. Bridge je fiksni tako da nema nepotrebnog zlopaćenja s bridgem osim podešavanja oktava i eventualno visine sedala.

Na gitari je još samo pickup, volume pot i jack. To je sve.
Što se pickupa tiče, nije toliko loš koliko bi mogao biti jer je mogao biti nedinamičan i tup. Malo su mu izraženiji visoki i srednji tonovi što svrstava gitaru u klasu punk gitara. No sama ta kreštavost i nije neki nedostatak jer se uvijek može zavrnuti visoke za par decibela i eventualno oduzeti middlova u području oko 1-1.5 Khz i stvar već zvuči sasvim drugačije, uostalom rekoh da zvuk gitare ima 5% udjela u odabiru gitare i da je glavni adut ove gitare to što ima Hello Kitty pickguard s prednje strane, a sa stražnje šarena slova :)

Što se tiče izrade, u dućanu smo se potrudili izabrati gitaru koja nema neke vidljive zajebe u izradi. Vrat je u redu i nije nešto tanak, ali nije ni bejzbol palica. Nešto je uži doduše jer je prilagođen curicama koje su ciljno tržište za tu gitaru, ali meni i svima koji imaju prste ko čevapčiće to bi trebalo odgovarati. Ako imate ovu gitaru možete računati na ugodnu svirku po kući ili u studiju no za zlostavljanje koje bi ova gitara trebala preživjeti na turneji bilo bi dobro da se ugradi malo kvalitetniji hardveraj i da se dobro učvrste svi vijci.

Uglavnom, na ovoj gitari je snimljeno 90% albuma Lollobrigide što ukazuje da je za studijski rad gitara totalno u redu, a pod kraj rada na albumu sam ju ponio i na dva koncerta od kojih je jedan bio u hali TŽV Gredelj, a drugi Exit festival gdje nisu baš najbolji uvjeti za gitaru, a gitara je radila sasvim dobro. Što se tiče takozvanog kreštavog zvuka, to je više neki jangle kao kod Rickenbackera (manje više :)).

Pošto snimak vrijedi tisuću riječi evo i demoa. Najveći problem kod izrade ovih demoa mi je smisliti što da sviram. Tako da sad imam jangly snimku akorda i onda malo distorzirane nervoze (zvex fuzz factory) upakirano u jednu prilčno popularnu pjesmu. Snimano na Line6 Pod2.0, setting California Clean, svi potovi na 12 h, pa u Fireface 400 pa u MacBookPro Logic Studio. Može se skužit da pickup nije mutan ili tup.

DEMO - Hello Kitty

I još jedan demo je ustvari kratak isječak iz pjesme Volim Te gdje se gitara lijepo uklapa u elektro treš zvuk, a zanimljivost je da pjesma ima debeli synth bas, ali je drug Narantxa ipak uspio utrpati još jednu bas liniju iznad te synth bass linije, a ispod gitare...

DEMO - Volim Te - Hello Kitty

P.S. Gitara je na prodaju. Ima se previše gitara u kući. Za 1800Kn ju možete odnijeti. Za još 100kn dobite i remen. Šmrc.

19.09.2008. u 09:52 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

GEARVANA - It's when you've got all the gear and no gear needs

Linkovi

Artificial life

Musicthing



web analytics


View My Stats