GEARVANA

srijeda, 10.09.2008.

Mr. Zlobotić



Prije nekog vremena na blogu musicthing.blogspot.com sam vidio članak o malenim robotomorfnim pijukavcima čije je ime Thingamagoop. Proizvodi ih ekscentrični Teksašanin Dr. Bleep. Već tad sam uistinu želio naručiti tog robotića, ali nekako nisam, a kad sam se konačno odvažio posjetiti stranicu www.bleeplabs.com imao sam što za vidjeti...veliki brat Thingamagoopa s dva foto senzora, dva ledacla (led+tentacle) i hrpica switcheva i potenciometara za glupiranje, a što je još dodatni bonus - dolazi u kitu pa je dodatni užitak u slaganju i farbanju cijele naprave.

Pa, što radi ta naprava? (nemojte čitati sljedeći odlomak osim ako vas jako ne zanimaju oscilatori i LFOi i foto otpornici). Ukratko, postoji jedan audio oscilator koji daje visoki ili niski ton (za to ima switch), triangle ili square (i za to ima switch). Osim toga ima jedan oscilator koji služi za ritmičko paljenje i gašenje lijeve LE diode i za tu diodu ima i dva knoba, za brzinu i oblik oscilatorskog vala. Ima još jednu LE diodu koja ima "preset" oscilator koji se u stvari sastoji od mixa tri oscilatora pa daje nekakav kvazi random ritmički val. Također ima switch koji bira upravlja li se modulacijom putem sad već šestog oscilatora ili preko foto otpornika u kojeg možemo zapiljiti jednu od dioda.
Ovo sad već zvuči komplicirano, ali u stvarnosti se rad sastoji od toga da ga upalite i vrtite te gumbiće, prebacujete switchewe, okrećete malu beštijicu u prostoru jer je osjetljiv na svjetlo i još mrdate te LE diode. To je nevjerojatno zabavno samo po sebi dok je istovremeno faktor iritiranja drugih ljudi takav da bi vas lako otac milijuner razbaštinio uključite li to u blizini njegove radne sobe.

A čemu služi?
Pa, meni će poslužiti za zvučne efekte koji će poslužiti kao sampler fodder u pjesmicama za moj bend Kimiko. Nekim eksperimentalnijim elektroničarima može pasti napamet da to koriste live, pogotovo što reagira na osvjetljenje pa su efekti nepredvidljivi. I naravno, tom napravom možete iziritirati svog pitbula da vas izgrize na smrt.

Level koji daje malo đubrence je otprilike gitarski tako da ga je zgodno uštekati u gitarsko pojačalo. Također ima i mali zvučnik za portabl zajefrkanciju. Sve skupa radi na bateriju i ne troši valjda baš previše. Zalemiti ga može i početnik samo je preporučljivo ipak malo prije toga vježbati. Cijena je 65 dolara plus poštarina do Kroejše.



E sad, Zlobotića sam naručio 10.7., nekoliko dana nakon što je Dr. Bleep objavio da ih prodaje. Rekao sam da ga pošalje tako da stigne do 25.7. u Cleveland jer će mi ga od tamo donijeti prijatelj. Ne želim uopće opisivati koliko je drame samo trebalo da se obavi narudžba jer mi pay pal nije dao da napišem adresu u Ameriki ako mi je kartica u Hrvatskoj tako da sam na kraju putem maila dogovorio tranasakciju što je uključivalo izravnu komunikaciju s Dr. Bleepom kojem blizina Meksika očito osigurava značajnu zalihu Pejotla, Psylocibe Cubensis i ostalih poljoprivrednih dobara pa je komunikacija s njim doslovno tekla kroz petu dimenziju. Nakon toga je zaboravio poslati stvar. Pa je prvog osmog ipak poslao uz ispriku. A šta se onda događalo nemam snage pisati, uostalom to možete pročitati na Artifišl Lajf. Glavno da je na kraju zlobotić ipak stigao u moje selo. Oslobođen carinskih davanja - fala dragom državnom službeniku.

Nego, ako ste još uvijek voljni čuti kako zvuči mali Zlobo, evo snimkica.
Snimljen direktno u Line6 POD 2.0, model California Clean iliti stari Mesa Boogie Mark II, bez efekata kroz fireface 400 u Logic Pro Audio na MacBookProu....

DEMO - Zlobotić

10.09.2008. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

GEARVANA - It's when you've got all the gear and no gear needs

Linkovi

Artificial life

Musicthing



web analytics


View My Stats