PUREĆI GULAŠ
Kupila sam pureći zabatak bez kosti dosta povoljno. Kad sam otvorila paket, bilo mi je jasno zašto: meso je bilo prilično narezuckano (onaj dio koji je bio uz kost). Pa pustila sam mašti na volju i eto, nastao je : PUREĆI GULAŠ 300 g purećeg mesa narezano na kockice 2 mrkve, veće , na kockice komad korjena celera, na kockice* komad korjena peršna, na kockice* 1/2 glavice luka, sitno nasjeckane komad slanine na sitno narezan sol, papar, mirodije po volji (ja stavila malo vegete, majčine dušice) 0,125 dcl bijelog vina voda ---------------------------- Na vruću tavu staviti slaninu, prepržiti. Dodati luk, prepržiti. Staviti meso, pa poklopiti da meso pusti sok. Dodati povrće, posoliti, popapriti, dodati mirodije i preliti vinom i isto toliko vode. Poklopiti i pustiti da kuha. Svako toliko promiješati i podliti ako treba. Kad su mrkvica i meso mekani, gotovo je! U slast! Dobro ide uz kakve knedle ili tjesteninu. I s rižom se dobro slaže! >>Inačice: - * peršin i celer mogu i nasjeckano, zeleni dio, ne mora korjen - vino može i ne mora - umjesto slanine može i maslinjak... - žao mi je što nisam imala šampinjona, sigurno bi ih stavila unutra! |
< | veljača, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |