Kako kreće...

srijeda , 12.08.2015.

Kada si mlad misliš da imaš snažnu energiju te da te ništa ne može usporiti niti oštetiti. Takav sam bio i ja. Izlazi se van, dugi noćni izlasci, uživanje u alkoholu i cigaretama...nakon izlazak uvijek redovno tada još u to vrijeme nakon izlaska bureki ili sendviči pa do dolaska kebaba kada se uživanje preusmjerilo prema kebabima.

Posao je bio izrazito dinamičan te s time i izrazito stresan, ali stvar kod stresa je da stress postane relativan i tijelo se adaptira njemu; odnosno u to vrijeme sam mislio da se tijelo samo adaptira. Relativnost stresa je u tome da stress imaju svi, bilo to prodavačica u dućanu ili predsjednik države, isti stress doživljavaju kada je pojačan tempo ili pojačan pritisak. Ako prodavačica inače ima 3 kupca po minuti te onda ima odjednom 10 kupaca po minuti => to stvara stres jer je nešto potpuno novo i drugačije što se treba obaviti. Posao...kao što sam napisao dinamičan i stresan te uz to je povezan sa ispijanjem kave, i to po 4-5 kava dnevno koje su mi davale energiju za duge radne sate koji su me ispunjavali.

Nije sve bilo tako crno, cijeli život sam bio aktivan sportaš te sam se i tada rekreirao 3-4 puta tjedno. Ali iz današnje perspektive sve što sam radio je bilo površno te izrazito negativno za moje zdravlje. Preko tjedna se "ubijao" od posla, kako radnih sati tako i stresa, dodatno negativno podržanog ispijanjem velikih količina kave te onda kada bi došao vikend "ubijanje" u alkoholu i cigaretama odnosno kratkotrajnom užitku. Uza sve to, oduvijek sam imao preferencije prema pikantijoj hrani te sam volio meksičku hranu, kontinuiranu uporabu umaka (za jelo ili grickalice) te uvijek bio mesno orijentiran u prehrani sa iznimno malim udjelom povrća i ribe.

Tada je došao taj prvi dan. Taj osjećaj poznat svima koji čitate ovaj blog jer ste iz tog razloga tu. Osjećaj hladnog znoja, osjećaj nemoći i neopisive boli koja se pojavljuje u gornjem dijelu trbuha, prsima i dolazi prema ustima. Teško opisiv osjećaj i dan danas jer je toliko nedefiniran da je iz tog razloga toliko strašan. Nisam znao što mi se događa, mislio sam da je to povezano s nekom virozom, gripom ili nekim virusom. U to vrijeme još nije bila snažna reakcija, trajalo je kratko, nije se toliko ponavljalo pa sam nastavio i dalje gore opisanim načinom života.

Oznake: stres, PROBAVNE SMETNJE, gastritis, kiselina, ulkus, čir

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.