From Out Of Nowhere https://blog.dnevnik.hr/fromoutofnowhere

petak, 06.04.2007.

Ako ne možemo promjeniti svijet, promjenimo birtiju!

Ove izborne godine hrvatske stranke su si dale truda, naime političari su otkrili da u politološkom rječniku postoje desnica, ljevica i centar. I tako zadivljeni tim novim otkrićem lijepa naša obogaćena je s još dvije koalicije, "ujedinjenom ljevicom" (koja se očito zalaže za lijevu opciju) i "Jedino Hrvatska" ( predstavlja radikalno desnu opciju), u cijelu tu priču se pokušao upetljati i SDP sa svojim slavnim sloganom "Srce je lijevo" ali nisu shvatili da SDP nije. Vodile su se žustre rasprave oko tog slogana, ponajviše je bilo riječi o tome gdje je zapravo srce, ali to zaista nije niti bitno, lijevo, desno ili u trećoj dimenziji u Hrvatskoj sve se svodi na ista prazna obećanja.

Eto kada sam već počela o tim srcima i dubljim značenjima političkih slogana moram još spomenuti i slogan "Ujedinjene Ljevice" koji je nastao kao odgovor na SDP-ovo dubokoumno "Srce je lijevo". Njihov predizborni slogan glasi: "Srce je na našoj strani". Time pokazuju svoje neslaganje s SDP-ovim pokušajem prikazivanja sebe nekakvom ljevicom. To mi je dalo nadu u stvaranje mali ali prave ljevice u Hrvatskoj, no sreća je bila kratkog vijeka.
Desnica još nije pronašla svoj dobitni slogan, ali mislim da bi bilo u našoj državi ipak bilo najefikasnije da jednostavno kažu thompson je desno i dobili bi izbore. To možda zvuči poražavajuće za hrvatski narod, ali morate priznati da nisam daleko od istine. Političari su odavno izgubili kredebilitet i narod se priklanja nekim alternativnim "političkim" vođama.


Kada se malo udaljite od tih slogana i zagrebete ispod površine vidjeti ćete da dvije najradikalnije koalicije u Hrvatskoj, jedna desne a jedna lijeve opcije, dijele većinu stavova o bitnim političkim pitanjima u Hrvatskoj, kao što su ulazak u EU i NATO. Naime obje strane se protive ulasku u bilo kakve saveze, jedina razlika koju sam uočila je u formuliranju izjava. Čini mi se da je desnica malo agresivnije krenula u ovu kampanju ali ne radeći na kvalitetnom programu već pomalo neprikladno blateći sadašnju vlast, i nazivajući Sanadera i Mesića ništarijama i veleizdajnicima. Neću ulaziti u istinitost takvih izjava, ali smatram da je takvo vođenje kampanje dovelo hrvatsku u situaciju u kojoj je sada i da je potpuno neprimjereno. Narod je nezadovoljan i oni na tako prljav način pokušavaju njima manipulirati, a na njihovim stranicama ni traga nekakvom političkom programu samo propaganda...
Ovdje ne tvrdim da je desnica jedina koja se koristi prljavim metodama vođenja predizborne kamapnje, Ujedinjena ljevica je prati u stopu. Izdali su nekoliko plakata na kojim jako otvoreno ponižavaju ostale stranke. Primjer koji je mene najviše šokirao je plakat na kojemu su tablete, time asocirajući na ecstasy, na kjima su ispisana imena ostalih stranaka. Iznad te slike piše "samo reci ne".
Moje skromno mišljenje je da bi takvo što trebalo biti kažnjivo, jer ako je kažnjivo u marketingu trebalo bi i u nečemu puno važnojem kao što je predizborna kampanja.

Primjetila sam da se u Hrvatskoj već godinama samo izmjenjuju dvije vlade. Mislim da je glavni razlog tome što u Hrvatskoj glasači ne glasaju za neku stranku već protiv one druge. Možda smatraju da se određena stranka opametila u protekle 4 godine ili im je jednostavno dosta tiranije sadašnje vlasti, ali to je upravo ona vlast koje su se jedva čekali riješiti 4 godine prije...i tako se to vrti u krug...bez ikakve nade i smisla.
Uz to je usko vezan još jedan fenomen u Hrvatskoj politici a to je tzv. "crno doba". Naši političari stalno pričaju o crnim dobima pod nekom drugom vlasti i za sve krive one prije...tu se može primjetiti još jedan začarani krug, a narod još ne shvaća da je svako doba, crno doba, i da nam isti ljudi predugo vode državu.
Vrijeme je za promjene, a one ne nastaju same od sebe...
Ali sutra će sve biti bolje...
Sutra će sve biti bolje...
Ma lažem!

pročitajte i na www.pollitika.com

06.04.2007. u 21:13 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.