utorak, 03.10.2006.

Malo Politike !!!

Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić danas je ocijenio zabrinjavajućim što hrvatska Vlada još nije reagirala na izjavu haaške tužiteljice Carle del Ponte koja se usprotivila da Hrvatska dobije status "prijateljice suda" u slučajevima Gotovine, Markača i Čermaka te Prlića i ostalih.

"Izjava Carle del Ponte govori o tome koliko je haaško tužiteljstvo ispolitizirano", ustvrdio je Đapić na konferenciji za novinare i rekao da HSP očekuje oštar odgovor Vlade.
Ako ga ne bude, dodao je, HSP će tražiti otvaranje rasprave u Hrvatskom saboru o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom. Đapić je rekao da je "strašna" izjava haaške tužiteljice kako Hrvatska takvim potezima, kojima se žele opovrgnuti navodi iz optužnice da je postojala zločinačka organizacija s ciljem etničkog čišćenja i genocida te progona Srba iz Hrvatske i agresije Hrvatske na BiH, pokušava promijeniti povijesne događaje iz 90-ih.
"Očigledno je da haaško tužiteljstvo, ali i OESS politiziraju legitimno pravo Hrvatske jer traže da odustane od nečega što bi mogla koristiti po međunarodnom pravu i po Statutu Haaškog suda", naveo je i ustvrdio kako OESS time izlazi iz okvira svoga rada.
Đapić je naveo da su se slične situacije događale i posljednjih godina, od proglašenja gospodarskog pojasa nadalje. "Korištenje međunarodnog prava stalno nam se osporava zbog viših interesa: hoćemo li dobiti pozitivan avis i sl.", rekao je i upitao gdje je kraj "hrvatskom kompromiserstvu". Da HSP sudjeluje u vlasti, to sigurno ne bi dopustio, ocijenio je.

- 14:39 - komentari (0) - print - Malo Politike !!! -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.