Image and video hosting by TinyPic BIOGRAFIJA- Jennifer Aniston - I'll be there for you When the rain starts to pour I'll be there for you Like I've been there before I'll be there for you Cuz you're there for me too... - Blog.hr

I'll be there for you When the rain starts to pour I'll be there for you Like I've been there before I'll be there for you Cuz you're there for me too...

srijeda, 18.04.2007.

BIOGRAFIJA- Jennifer Aniston

Datum rođenja: 11.02.1969.

Mjesto rođenja: Sherman Oaks, California, SAD

Visina: 1,63 m


Jennifer Joanne Linn Anastasakis, poznatija kao Jennifer Aniston, rođena je u Sherman Oaksu u Kaliforniji. Godinu je dana s obitelji živjela u Grčkoj, nakon čega se njezina obitelj preselila u New York, gdje su joj se roditelji razveli kada je imala devet godina. Jennifer je prvi kontakt s glumom ostvarila s 11 godina pridruživši se dramskoj grupi 'Rudolf Steiner School', gdje je razvila svoju ljubav prema umjetnosti. Profesionalnu glumačku naobrazbu započela je u njujorškoj 'High School of the Performing Arts', a po završetku škole 1987, pojavila se u nekoliko kazališnih predstava poput 'For Dear Life' te 'Dancing on Checker's Grawe'.

Prvu televizijsku ulogu dobila je 1989. u seriji 'Molloy', a pojavila se i u 'The Edge' 1992, 'Ferris Bueller' 1990, te 'Herman's Head' 1991, te tako napravila pravi uvod onome što je slijedilo i što ju je predstavilo širokoj publici. Godine1994. pojavila se na audiciji za pilot seriju naziva 'Friends Like This'. Pozvana je na audiciju za ulogu Monice Geller, no Jennifer je bila odlučna da želi glumiti Rachel Green, ulogu koja ju je proslavila u popularnoj humorističnoj seriji 'Prijatelji'. Otad je Jennifer glumila u brojnim televizijskim i filmovima s velikog ekrana poput 'Ona je jedina' (She's the One) 1996, 'Predmet obožavanja' (The Object of My Affection) 1998, 'Dobra djevojka' (Good Girl) 2002, 'Svemogući Bruce' (Bruce Almighty) 2003, 'Napokon Polly' (Along Came Polly) 2004, 'Fatalni preljub' (Derailed) 2005, 'Šuška se, Šuška!' (Rumor Has It) 2005, 'Prekid' (The Break-Up) 2006. te 'Prijateljice pune love' (Friends with Money) 2006. godine.


Zanimljivosti

Jennifer je pet godina bila u braku s glumcem Bradom Pittom.

Godine 2003. istovremeno je radila na tri projekta - 'Svemogući Bruce', Napokon Polly' i 'Prijatelji'.

Prije nego što je uspjela kao glumica, radila je u teleprodaji i kao konobarica. Posao konobarice 'radila je' i u nekoliko uloga poput onih u 'Prijateljima' i 'Napokon Polly'.

Devedesetih godina proslavila je frizuru nazvanu po njenom liku iz serije 'Prijatelji' - 'The Rachel'.


VEZANI ČLANCI
Aniston promiče prava homoseksualaca
Fatalni preljub
Bloger na sudu zbog Jennifer Aniston
Prijateljice će se ljubiti u usta na TV-u




Bigoo

Bigoo

- 16:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.