<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script> Frenkijeve pustolovine
< ožujak, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off
Opis bloga

Jedan budući hit roman koji će se prodavat po prikladnoj cijeni od samo 99.99 eura po komadu.


Counters
Counters


users online

Linkovi

Blog.hr
Blog servis

Čmario

Cara

Knapa

Jole

Mileva

IMVU - The World's Greatest 3D Chat

O meni

Ime: Hrvoje
Prezme: oni koji znaju trebaju znati, a oni koji ne nemoraju
Nadimci: Hrco, Hrc, Big Dog, Miloprd Jebač
Rođen:15. svibnja 1993.
Grad: Karlovac
Škola: OŠ Dragojla Jarnević
Razred: Najmirniji najpametniji i najbolji (8.b)
Hoby: violina, klavir
Kaj slušam: sve
Prijatelji: Čmario, Krle, Tomi, Časni,Sale, Mac, Vule, Lucija, Iva,Cara, Knapa

četvrtak, 06.03.2008.

Idemo dalje

Ostali blagdani i praznici prošli su začuđujuće mirno pa ih nećemo navoditi, no u avanturama mladog Frenkya sigurno je jedna od najuzbudljivijih bila sljedeća. Bližilo se proljeće i visibabe su iznikle između friško pokošene trave. Sunce je obasjavalo ujakov posjed i sve je bilo mirno. Bilo je podne i Frenky je taman pojeo svoju porciju kranjskih kobasa i spremo se odradit turu spavanja kad ujko, sav nervozan, uleti u sobu pričajući sam sa sobom i znojeći se:
-Dadilja ne može čuvat Frenkya, dobila je gadnu infekciju gljivica na nogama pa ne može ni hodat, još da ne spominjemo mirise! Što ću sad?
Frenky ga pogleda sa svojim sitnim okicama te izusti:
-A jebote.
Ujko stade razmišljat, no nema nikakvog rješenja. Frenky će morati sa njime na poslovni put. Pogleda on Frenkya kako veselo pokušava otvorit čokoladnu pločicu koristeći se samo jednom nogom i glavom te se primi za glavu i zajeca:
-Ovo mi je najvažniji dio kampanje, nesmem ga zajebst. Ali šta ću moram ga vodit sa sobom.
On i Frenky zaputili su se spakirati torbe. Sutra se kreće na put te se moraju dogovoriti o nekim osnovnim pravilima ponašanja. Stade mu on objašnjavat:
-Sutra, Frenky, nema ispuštanja čudnih zvukova. Drži se blizu mene. Idemo u na najvažniji dio kampanje u najopasniji kraj, mjesto gdje se svaki normalan čovjek boji kročit nogom. Idemo dalje, dalje nego što je bilo koji ljubitelj krava išao. Moramo se držat zajedno.
Frenky mu samo potvrdno kimne glavom iako nije uopće shvatio šta mu je ovaj govorio te ode u svoju sobu u kojoj je još imao onih papira koje treba uništit. Ujko, sav radostan shvativši kako je Frenky ustvari pametno dijete i pravi se malo priglup, odskakuće u svoju sobu i krene pripremat govor za sutra. No nije ni slutio šta će se sve dogoditi na putu, a da je, nebi na njega ni krenuo.
Rano jutro, pola 6. Danas se putuje. Frenky i ujko se upute do privatnog mlažnjaka koji je staja na aerodromu iza kuće. Frenky se zaustavi i pogleda to ogromno metalno čudovište koje je stajalo na pisti. Oni uđoše unutra te se raskomote, a Frenky kao i obično krene obilazit prostorije da pregleda jeli sve u redu. Nakon par pokušaja mlažnjak uspije upalit te se odrazi od piste i vine u zrak. Nakon 3 sata iscrpljujućeg leta napokon dođoše na mjesto događaja te se smjeste u luksuzni hotel gdje će ujko održat svoj govor. Frenky nije mogao odoljet da ne razgleda hotel. Uputio se preko hodnika do jednih malih vratašca na kraju. Došao je do vrata i čuo šapate:
-Dragan ne smije pobijedit ni pod koju cijenu. Učini sve šta je potrebno da nestane. Jeli to jasno?
A drugi glas prozbori:
-Da druže Urče.
Frenkyu to ime nije bilo poznato, no njegovom ujaku je. To je bio ujakov protivnik na izborima, drug Urac. Frenky se hitro sakrije iza vrata dok je dotični izlazio. Frenky krene za njim te se spotakne i padne niz 20 metara dugačko stepenište. Sva sreća da mu je glava ublažila pad. Još je ostalo oko pet minuta do ujakovog govora, a Frenky je pošao u sobu da se uredi. Kada su obojica bili spremni, Frenky krene u publiku, a ujak na pozornicu. Kada je izašao cijela publika je skočila na noge i stala da ga pozdravlja. Nakon deset minuta gromoglasnog pljeska ujak stade da održi govor:
-Draga braćo i sestre, moji zagovornici, a i oni koji će to tek postati. Vremena su teška. Našem svijetu, svijetu kakvog poznajemo, bliži se kraj. Kako ste svi čuli našoj planeti prijeti veliki kamen koji će nas doslovce uništiti. Zato ja, Dragan, u sklopu svoje kampanje, ulažem novac u izgradnju svemirskog broda koji će vas prevest na drugi planet zvan Zemlja. Naravno košto ste sigurno zaključili, na takovom brodu nema mjesta za sve. Zato će se u čokoladnim pločicama Zemlja moći osvojiti karta kojom ćete imati osiguran ulazak na brod. Ako se u kojem slučaju meni nešto dogodi, ovo se nastavlja i brod će biti dovršen. Dakle na brod stane oko 20 ljudi. Ako mene izaberete za glavnog ljubitelja krava, obećavam da ćemo ići još dalje i pokušat napraviti još jedan brod. Idemo dalje i neka nam je svima sa s.....
U taj čas začu se hitac i polu automatskog oružja te ujak najednom padne ne pod. Frenky hitro dotrči do njega te zapita:
Ujko šta ti je.
Krv mu je počela teći iz usta no imao je još malo snage te mu odgovori:
-Frenky, znaj da sam te volio. Ona čokoladica koju si pokušao otvori jednom nogom i glavom, dali je imaš tu?
Frenky potvrdno kimne glavom. Ujko ga približi k sebi te mu šapne:
-U njoj je karta, želim da je čuvaš i da je iskoristiš za svoj spas.
Ujakovo stanje je bilo sve teže te najednom lagano pusti Frenkya, nakrene glavu na stranu te spokojno sklopi oči. Frenkyu poteče suza, ne samo zato što ga je njegov ujak napustio, nego zato šta sad zna da je prepušten sam sebi i da nema doma ni obitelji jer se nezna vratit do kuće.

- 11:34 - Reci mišljenje... (16) - Isprintaj si primjerak... - #

<< Arhiva >>