subota, 02.02.2008.

.Otkrivena tajna savršenih nogu.


Znanstvenici su otkrili tajnu savršenih nogu. Naime, žena koja je visoka 163 centimetra trebala bi imati noge duge čak 77 centimetara. Takav omjer ima džepna venera Kylie Minogue koja je već ranije dobila atribut zvijezde sa savršenim nogama. Unatoč svojoj niskoj građi, pjevačica je ponijela laskavu titulu upravo zahvaljujući savršenim proporcijama.

Image and video hosting by TinyPic


No ekstra dugačke noge nisu nužno bolje. Istraživanja su pokazala kako oni koji imaju noge deset posto duže od idealne mjere izgledaju manje atraktivno.

Poljski znanstvenici na Sveučilištu Wroclaw istraživanje su provodili na 218 muškaraca i žena koji su trebali po atraktivnosti poslagati sedam silueta muškaraca i žena.

Iako su siluete muškaraca i žena na slici bile iste visine, svi su imali različite dužine nogu. Najatraktivnijima su bili proglašeni oni koji su imali noge za pet posto duže od prosjeka.

Prosječni muškarac visine od 177 centimetara tako bi umjesto dužine od 78, trebao imati noge dužine 82,55 centimetara. Žena visine 163 centimetra umjesto 74, trebala bi imati noge duge 77 centimetara.

Doktor Boguslaw Pawlowski, koji je vodio istraživanje, rekao je da su duge noge znak zdravlja.

Ljudi koji imaju kraće noge imaju veći rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa II, ali i veću razinu masnoća triglicerida koja se povezuje sa začepljenjem arterija i bolesti srca kod muškaraca.

[18:34 - 5 ]
Komentari | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.