fRiKwOrLd

26.01.2006., četvrtak

SVAKOJAKE BALJEZGARIJE

Bah, danas nisam literarno raspoložen pa cu pisat o svemu i svacemu. preveć sranja mi se mota po glavi da bi se mogao fokusirati na samo jednu stvar ko zna mozda mi do navecer padne na pamet nesto pametno. dan sam zapoceo isto ko i uvijek, ko pravi kavopija uz kavu i pol kutije marlbora. naravno prava kavica nije ona bez novinica i dobre ekipe i priča o abesiniji (glupostima,idiotarijama itd.itd.). Svašta smo danas uzeli na dnevni red. Za početak politika. Vrh naše vlade cijenjeni premijer Ivo Salamander ipak je odlučio podjeliti hrvatsku državu austrijancima i ostalim zainteresiranim nacijama te ih tim potezom izjednačio s jadnim hrvatskim državljanima u pravima na naknadu za oduzetu imovinu. bravo, to je to, savjetujem vladi da još sve naše otoke stavi u plavi oglasnik, ma kaj otoke cijelu državu, možda bu se oda narod opametio....... Pa dobro koji je vrag nama hrvatima??? Pogledajte samo povijest, otkad znamo za sebe, otkad smo se doselili na ovu jebenu bačvu baruta (balkan) svima pusimo kurac- najblaže rečeno. Bili smo u svakakvim paktovima, savezima kao npr. Austro-Ugarskoj monarhiji, Kraljevini SHS, pa onda državi SHS, pa malo u dvije Juge itd. itd. i u svakom smo bili iskorištavani. Dragi moji jeste li vi znali da je hrvatski narod bio vrata Europe kroz sto godina turskih osvajanja? Da, mi hrvati smo S T O godina držali osmansku velesilu sami, potpuno sami dok su se naši saveznici, isti oni kojima sad namjeravamo vraćati imovinu, lijepo zabavljali na svojim balovima. Sada bi još u EU pa kojićemo kurac mi tam? Ah znam ovi naši sitni lopovi i kvazi tajkunčići bu ju završili u ćuzi, a na kriminalnu scenu bu ju došle prave baje-one europske :)
No dosta o tome, bacimo se malo na SF. Naime nedavno je otkriven dosad najmanji i najhladniji planet izvan Sunčevog sustava. Planet je nazvan lijepim imenom OGLE-2005-BLG-390Lb. Također je lijepo za čuti da je u timu znastvenika bila jedna hrvatica, točnije Riječanka Dijana Dominis koja usput kaže da je ovaj planet najsličniji zemlji. Planet se nalazi u zviježđu Strijelca (sranje nadam se da mi to neće utjecati na horoskop) nedaleko od središta Mliječne staze. Dijana također tvrdi da je samo pitanje vremena kad ćemo naletit na planet na kojem se možda nalaze nekakva zelena sluzava stvorenja (ne šmrklji) s IQ-em većim od sobne temperature.
A sad malo o apokalipsi. Nedavno je provedeno istraživanje o tome što će nas prije satrti i evo kako stvari stoje. Uvjeljivo najlošje kotira tsunami. šanse da nas vodeni val ispere sa zemlje iznose 50 000:1. Šesto mjesto čvrsto drže ultra jaki potresi. šanse da nas zemlja proguta ispada otprilike 25000:1. eh da u ranijem postu o modernom terorizmu rekao sam da bi snaga potresa izinosila nešto više od tri hirošime, zapravo bila bi jednaka udaru otprilike 60 000 hidrogenskih bombi. Peto mijesto je osigurano za udar asteroida. Šanse za planetarno pikulanje su 10000:1. Četvrto mjesto pripada supernovama. Šanse da od naše zemlje ostane spaljeni kamenčić su 9500:1. Dolazimo do vrlo opasnog trećeg mjesta na kojem se nalazi globalno zatopljenje koje zbog svoje nepredvidljivosti vrlo visoko kotira. Šanse da ćemo svi plutati na trbuhu iznose solidnih 150:1. A sad visoko drugo mjesto. Svi znamo da su teroristički napadi raznoraznim bakterijama stvarnost. Sva sreća da nemaju tehnologiju za napade većih opsega. Šanse da će nas satrti virusi vrlo su visoke solidnih 6:1. Nedodirljivi šampion je, naravno, nuklearno oružje. Pakistanci i Indijci su se skoro spalili 1999. Ameri su odlučili njukati sve one koji se ispostave neprijateljima nacije....Danas se nuklearna zima može postiči od samo jedan posto nuklearnog oružja u svijetu. Šanse da svi isparimo u gljivastim oblacima iznosi 3:1. većina ljudi ne pita hoćeli se to dogoditi već kad.
U Bogoti je testiran novi lijek za štucavicu. Sjedeći u kafiću s ujakom mladić je iznenada počeo štucati na što mu je ujak ponudio domaći ljek strah ili bolje rečeno smrt. naime ujak je izvadio pljucu i uperio je nečaku u bulju . Lijek očito nije dobar jer je nečak završio propucanog grla, a ujak glave.

To bi bilo to za sad.

<< Arhiva >>