Crna rotkva i med - Pronađi pratnju

četvrtak , 20.12.2018.

Crna rotkva










Click here: Crna rotkva i med






Koristi se samo svježa crna rotkva koja ima dosta soka i potpuno crna zagasita, ne smije da ima bijelih površina po sebi. U svakom slučaju, najbolje je začiniti je limunovim sokom. Ovaj sok može istjerati kamence liječiti te spriječiti njihovo nastajanje prevenirati.



crna rotkva i med

Crna rotkva je karakteristična za naše podneblje. Potrebno je da slično postupite i sa mladim lukom, kojeg ćete sitno iseckati i posoliti. Ova korenasta biljka u obliku repe ima crnu površinu i beli mesnati koren.



crna rotkva i med

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja - Recept za sirup od crne rotkve i meda Za ovaj lek vam je potrebna jedna veća crna rotkva, najviše do pola kilograma težine i 3 do 4 kašike meda.



crna rotkva i med

Malo sam kašljala, pa sam krenula u potragu za prirodnim lekom. Prepuno članaka i recepata na internetu, ali mi se ovaj činio najjednostavnijim. Što u prevodu znači, ako ti crna rotkva ne pomogne, neće ništa... Dakle, izdubimo crnu rotkvu, stavimo u udubljenje dve kašike meda i pustimo da odstoi, da rotkva pusti svoj sok i stopi se sa medom. Dobijenu tečnost-sirup uzimamo kašičicom koliko hoćemo. Dobro bi bilo da uporedo imamo dve rotkve sa medom. Kada popijemo sirup ponovo možemo staviti med i čekati novi sirup. I tako dva dti puta koristimo istu rotkvu. Meni je prestao kašalj čim sam popila ceo sirup od jedne rotkve. Probajte ovo, jer je jeftino i efikasno. Inače, sirupi za decu za kašalj su previše i neopravdano skupi.



Ako jedete med i beli luk nedelju dana RECEPT
Studija iz 2012 urađena u časopisu Žurnal biotehnologije je istraživala učinke soka od crne rotkve,na kolesterola žučnih kamenaca i lipida u serumu na miševima hranjeni litogenih prehrane odnosno dijeta koja potiče nastanak žučnih kamenaca i povećava razinu kolesterola i triglicerida. Crna rotkva sadrži i fitoncide, antibiotike biljnog porekla koji uništavaju mikroorganizme i sprečavaju njihovo širenje. Izrezane dijelove stavite u posudu, a zatim ih natopite medom. Nedostatak ovog vitamina u organizmu može da izazove skrobut, poznatiji i kao bolest pomoraca. Crna rotkva za prevenciju i liječenje prehlade Što se tiče okusa kora od crne rotkve ima mnogo jači okus nego bijela unutrašnjost crne rotkve. Lekovita svojstva Zahvaljujući vrednim sastojcima koji se u njoj nalaze, crna rotkva kao lek podstiče apetit i lučenje želudčanih sokova. Odsecite vrh rotkve i izdubite je tako da u nju može da stane cela količina meda. Crna rotkva može biti okruglog ili izduženog oblika. Meso je hrskavo, belo, pomalo gorči i blago je ljuto. Tisućljećima je cijenjena u liječenju bolesti dišnih organa prehlada, bronhitis, kašalj… te zatvora, neredovite i neuredne probave.

[Viber, WhatsApp, upoznavanje? d|Dnevni horoskop net|Sex oglasi Novi Pazar]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.