nedjelja, 01.03.2009.

Dolazak križa Sv. Damjana

Evo dragi moji, već dugo nismo objavili nikakav post-pa ćemo sad napravit jedan pošteniji sretan

Prije četiri dana počela je korizma, kako je mnogi vole nasloviti-vrijeme odricanja. Mnogi od nas odrekli su se nečeg materijalnog, ali pitanje je koliko je nas odlučilo živjeti jedan bolji život-život kojim slijedimo Isusa, kojim slijedimo njegovu riječi i njegovu objavu. Mnogi misle da je korizma odricanje od slatkiša (jer bez toga "ne mogu") ili nečega sličnoga, naravno i to je na neki način odricanje. Ali Bog od nas želi jedan preokret, preokret u duhovnom smislu, preokret da se duhovno ojačamo, te da pomognemo gdje god možemo...Pa zato, krenimo svi zajedno tim putem-pravim putem!

Danas je prva korizmena nedjelja, vrijeme u kojemu se prisjećamo kako je sotona napastovala Isusa. Isus nam u tom primjeru pokazuje kakvi trebamo biti i čemu trebamo težiti, NE nekakvim lažnim kraljevstvima koje nam sotona "obećaje", već pravom kraljevstvu-Božjem Kraljevstvu.
Danas smo imali čast, upravo na prvu korizmenu nedjelju primiti križ Svetoga Damjana, koji će kod nas ostati tjedan dana. Tim dolaskom ujedno je počela i duhovna obnova naše župe. Tijek slavlja dolaska križa Svetog Damjana, počeo je danas pod naslovom "Slavlje i doček Križa", gdje je sve počelo kađenjem i blagoslivljanjem križa, te se nakon toga njegovo razmatranje i značenje., kao i Božja objava Svetom Franji.yes
Tijek slavlja nastavlja se sutra, pa sve do 7. ožujka s početkom u 17h, (osim subote kada će se slavlje nastaviti poslije mise).
Program:
Prvi dan, 1. ožujak- Slavlje dočeka Križa
Drugi dan, 2. ožujak-Franjo i Riječ
Treći dan, 3. ožujak-Pokorničko bogoslužje
Četvrti dan, 4. ožujak-Franjo i molitva
Peti dan, 5. ožujak-Euharistijsko klanjanje
Šesti dan, 6. ožujak-Križni put
Sedmi dan, 7. ožujak-Krunica

Pošto niste bili obavješteni na vrijeme za sam početak, sada ste pozvani za daljnji tijek slavlja.wave

Coment (1) - Print - Link - Na vrh - Komentari On/Off


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>