petak, 30.11.2007.

Kaka želi postati svećenik

Preuzeto s portala Križ života:

Za talijansko izdanje mjesečnika GQ-a brazilski poznati nogometaš Kaka rekao je kako bi po svršetku nogometne karijere volio postati evangelički svećenik, prenosi portal Javno.hr.

''Jako bih to volio. Naravno, do toga treba proći toliko napora: potrebno je studirati teologiju, postaviti si zavjete, savršeno poznavati Bibliju. Evangelički pastor čita Bibliju i tumači njezine poruke'', izjavio je Kaka u velikom intervjuu.

Govoreći o svojoj vjerskoj praksi otkrio je kako se sa sadašnjom suprugom vjenčao nakon dugogodišnjeg procesa prosidbe. Otprije je poznato da je u brak, baš kao i supruga, stupio kao djevac, i to nakon što su prošli dugo razdoblje iskušenja.

''Svjestan sam da se u današnjem svijetu teško držati pravila postavljenih tisućama godina ranije. No, upravo je to dužnost dobrog pastira, učenje i provođenje biblijske građe'', rekao je Kaka.

''Znati igrati nogomet Božji je dar, čovjek se s tim rađa. No, mi nogometaši po tome nismo posebni. Isto je i s glazbenicima, slikarima ili novinarima. Naravno, talent treba primjenjivati da bi se razvijao, dakle raditi'', zaključio je Kaka.

Coment (4) - Print - Link - Na vrh - Komentari On/Off


srijeda, 07.11.2007.

Prazna stolica

Jedan starac teško je obolio. Njegov župnik došao je da ga posjeti. Tek što je stupio u bolesnikovu sobu, spazio je praznu stolicu, postavljenu uz krevet na kojem je starac počivao. Bila je čudno okrenuta. Upita ga, stoga, čemu služi.
Čovjek mu slabašnim glasom odgovori: „ Zamislim da Isus sjedi na stolici, s njim sam pričao prije nego što ste vi došli...Godinama sam se mučio s molitvom, sve dok mi jedan prijatelj nije rekao da moliti znači razgovarati s Isusom. Tako ja zamislim Isusa da sjedi tu ispred mene i govorim mu, onda slušam njegove odgovore. Od tada nemam više problema s molitvom."
Nekoliko dana kasnije, došla je kćerka onog starca u župni ured, javiti svećeniku da je njezin otac umro. Rekla je: „Ostavila sam ga samo par sati. Kad sam se vratila u sobu, našla sam ga mrtva s glavom naslonjenom na praznu stolicu koja je uvijek stajala uz njegov krevet."

Coment (0) - Print - Link - Na vrh - Komentari On/Off


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>