Foto i nefoto priče

06.05.2008., utorak

Delije

Dakle, jučer čitam u novinama kako su neki mladići (Kohorta preuzela odgovornost) napali skup navijača Crvene Zvezde u Boboti. Taj skup je održavan legalno, udruga je uredno registrirana i djeluje otprilike godinu dana.

Zašto je netko mislio da Delije može "ukinuti" tako da prebije dvoje djece od dvanaest, da, dvanaest godina? Da ne pričam o posebno diskutabilnoj izjavi bivšeg pripadnika Kohorte i sadašnjeg osječkog gradonačelnika koji je rekao da su Delije personifikacija zla i da šireći ideju velike Srbije (mož mislit', posebno djeca od dvanaest godina) nemaju pravo djelovati u Hrvatskoj. Ok, možda i nemaju, tj. možda i neće imati, no tek kada o tome odluči Hrvatski Sabor, a ne skupina polupismenih i polupijanih vandala.

Nego, što da se održavao skup navijača nekog turskog nogometnog kluba? Bi li navijači hrvatskih klubova jednako reagirali? Trebamo li živjeti u prošlosti ili trebamo krenuti naprijed? Da, znam da je teško i da još ima onih koji su imali velike gubitke u ratu... no, trebamo li trovati nove generacije nekim bivšim mržnjama?
- 03:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OniKojeGledam(IČitamAkoNeštoPiše)

OniKojeČitam

Galerije by Sanja