web metrics

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2007 (2)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Linkovi
Formula1.com
Službena stranica formule 1

Autosport.com
Novosti iz autosporta

Mudrosti:
Najopasnija stvar u ratnoj zoni je časnik sa mapom!

Formula One
06.08.2007., ponedjeljak
VN Mađarske

Još jedna standardna mađarska...bang
Ovakve trke zbilja nisu potrebne, no bit će u kalendaru još neko vrijeme. Pare se vrte i to je očito bitno. Staza na kojoj se nemože preticat rolleyes, pa onda ju treba mjenjat valjda. Ili treba mijenjati bolide, i napraviti takve bolide s kakvima se može pretjecat. Čisto sumnjam da je problem u vozačima, iako rijetko pokazuju da imaju cohones, ipak su oni u f1 s nekim razlogom.
Sama utrka, osim u prvih par krugova je bila čisti davež. Start je bio dobar za Raikkonena i Kubicu, prvi je prešao Heidfelda, a drugi Alonsa. Alonso je bez problema poslije prestigao Kubicu, koji je vrlo olako spušio svoje mjesto. No nije ovo prvi put da olako propušta Alonsa. Sjetimo je Monze prošle godine, i drag utrke na izlasku iz boxova. Kubica bi se trebao malo žešće branit, a pokazao je da može nekoliko puta. Ralf nije dao prolaz Alonsu, kao da se probudio iz sna i počeo opet vozit. Ko zna kaj je njemu u glavi. Raikkonenu trka bila dosadna, a vjerujem i većini gledatelja.
Mogli bi se međutim prisjetiti jednog od po meni najljepših pretjecanja ikada, koji se dogodio upravo na toj stazi; Piquet prolazi Sennu 1986:

No ionako trka nije bila bitna, već ono što se desilo prije. Incident Alonso-Hamilton: http://www.youtube.com/watch?v=lQM_84sXfBA
Dakle, navodno je Hamilton sam odlučio kao vodeći u prvenstvu da nema on što prepustiti Alonsu najbolju strategiju. I u tome je u pravu. E kako je on zajebo Alonsa, nije ovaj ostao dužan. I u čudnom spletu okolnosti fino zajebao Hamiltona za brzi krug i uzeo pole position. Sigurno je tada mislio ko se zadnji smije najslađe se smije. No suci su morali intervenirati, jer ovakvo što je jasno kao dan. Tada Ron Dennis pokušavajući izvadit Alosna iz govana i sam zapne u njima, pa i momčad dobi kaznu. Neznaš bil se smijo il plako. Bit će da mclarenovci rade ovo drugo wave No kazna od 5 mjesta dalje je zapravo bila jako smiješna. Jer sjetimo se Monaca prošle godine gdje su Schumachera kaznili startanjem sa zadnjeg mjesta na temelju isključivo svojih telepatskih sposobnosti što su gotovo i priznali jer dokaza da je sprkao bolid namjerno nije bilo. Dok u ovom slučaju namjera je više nego očita, a kazna drastično manja. Jer i Mađarska i Monaco su staze su jako malo mogućnosti pretjecanja. Naravno Schumacher je pokazao ko je on odvozivši Monaco prekrasno, a Alonso? Alonso ove godine radi pizdarije. Sjetimo se samo Kanade, te fantastičnog poteza Sato-sana pred kraj trke. Teško da ovakve vožnje imaju ikakve veze sa njegovim vožnjama prošlih godina, koje su se isticale velikom preciznošću i uvijek kapitaliziranjem bilokakvih grešaka protivnika. Mali Hamilton je iznenadio Alonsa, čovjeka koji je u izjednačenim uvjetima pobijedio i samog Schumachera, a to je bogami velika stvar. Nakon odluke sudaca Hamilton pobjeđuje i povećava svoje vodstvo u prvenstvu, ko se zadnji smije najslađe se smije naughty No još ima vremena za svakojake pizdarije...navodno u mclarenu odnosi nisu najbolji, pa se uvijek može očekivati kakv kvar u zgodno vrijeme. Nebi bilo dobro razočarati sponzore burninmad
A nešto sam pročito kako Mclaren misli tužiti Ferrari zbog nelegalnog bolida na prvoj trci. Takve gluposti zbilja treba bit poseban idiot za pisati. Naime bolid je na prvoj trci bio sasvim legalan, a postrožavanjem tehničkih uvijeta, podnica više nije zadovoljavala pa su je i mijenjali. To bi bilo slično situaciji da je Ferrari prošle godine tražio da se izbrišu rezultati Renaulta do ukidanja mass dampera. Opet neznam bil se smijo il plako. Uglavnom, FIA svakodnevno pokazuje koliko novac upravlja njom, te koliko je sve drugo puno manje važno. U konačnici to nije dobro za ovaj sport, i to će se jasno vidjeti, prije ili kasnije.
- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.