Welcome to Purgercity

ponedjeljak, 26.02.2007.

The "derbi"...

Hm... Da... Ovu subotu je bio naš derbi... Dinamo - jajduk... I završilo je, naravno, pobjedom Dinama... 2:1... (Weeeeeeeeeee, pogodila sam rezultat...) Uglavnom....
Ne mogu baš puno komentirati utakmicu, jer sam bila na njoj, a znate kak već to ide... Ak si tamo, nije da baš puno pratiš igru... Osim ak si na zapadu... smijeh Ali ono kaj sam ja vidla od cijele utakmice je bilo odlično... A vidla sam golove... smijeh Dobro, ajde, nisu samo golovi bili... Ali onaj Eduardov prvi... Aaaaaaa... Predobrooo... dead
Uglavnom... Ta utakmica je naš jedini derbi, koji uostalom u smislu riječi derbi i nije derbi (jer riječ derbi dolazi iz engleskog, a englezima je derbi kao "gradska" utakmica, tipa Chelsea - Arsenal, Liverpool - Everton, Manchester United - Manchester City... itd...).. No nećemo filozofirat... Vjerovali ili ne, taj dvoboj naših nogmetnih "divova" je uvršten u najveće derbije na svijetu... Kao što su Real Madrid - barcelona i Boca Juniors - river plate (smijeh)... Mislim da je trenutno na drugom mjestu. Uglavnom... Pred tu utakmicu uvijek se događaju razni "skandali", nadmetanja i svađe... Što između trenera, što između igrača, između uprave, a naravno i između navijača! Novinari vole napuhivat to stanje pred utakmicu... Vole "prognozirat" nerede i najgore moguće stanje... headbang
Uvijek se nadamo najljepšoj utakmici, jer kad pogledamo ko igra, to su naša dva najjača kluba, dakle s najboljim igračima, i očekujemo da ćemo vidjet ljepotu igre, da će ti igrači, ti "fantazisti" napraviti nešto što će nas ostaviti bez daha... No iz utakmice u utakmicu ništa se ne događa, a naše razočarenje raste... Ali... Kad si na stadionu... Kad osjetiš tu atmosferu... Navijanje... Zaboraviš na igru, zaboraviš na sve loše poteze napravljene od igrača tvog omiljenog kluba i sve je opet tako divno i tako nezaboravno... U mojem slučaju... U subotu... Kao što sam već rekla, nisam baš uspjela pogledat utakmicu kak Bog zapovijeda, ali mi je svejedno bilo odlično jer Dinamo je pobijedio!!!!
I na kraju zaključak...
"U ljepoti i klasnim potezima ni ovog puta nismo mogli uživati, no možda bismo trebali početi snižavati očekivanja koja se najavljuju uoči svakog okršaja. Dinamo i Hajduk nikad neće igrati "ljepotice" poput Reala i Barcelone, valjda nije potrebno objašnjavati zašto.
Ali ovaj derbi za sve nas ipak ima neku drugu draž, neki drugačiji osjećaj i drugačije emocije. Najlakše je reći "to ništa ne valja" i zalupiti vratima. Kako reče jedan kolega iz Sportnetove redakcije, "vi umjetnici idite gledati Ligu prvaka ako vam je do ljepote". I to je najveća istina. Koliko god nekvalitetan, negledljiv i predvidljiv bio, opet će iz godine u godinu puniti Poljud i Maksimir, dizati cijelu zemlju na noge. Jer je naš, jer je realan, jer je kad sve sumiramo - ipak ono najljepše što imamo.
Ovaj derbi je naše "ružno pače", za kojeg iz godine u godinu sanjamo kako će prerasti u prekrasnog labuda. Iako je naše "ružno pače" izgleda zapelo u pubertetu i ne uspijeva odrasti, vječna ljubav prema njemu ipak je snažnija od povremenog razočaranja..."
Photobucket - Video and Image Hosting

Eto... toliko o derbiju...

Obavijest: Ako ste možda prijmjetili... Sa strane je slika s linkom za Bass Mater FM... To vam je odličan internetski radio, koji "drži" jedan moj frend... Pa eto... Ak nemate pametnijeg posla, skoknite i zabavite se uz dobru mjuzu...wink (ŠEDOF!!! HOĆU NEKAJ ZA UZVRAT ZBOG REKLAME!!!! burninmad)

Pa-pa wave
pÜs kiss

- 13:30 - Komentari (7) - Isprintaj - #