folklorni

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



30.08.2008., subota

Tradicionalnom "Pudarinom" započeo program 41. Iločke berbe grožđa

Tradicionalnom Pudarinom, koja je održana u vinogradima Iločkih podruma na Vukovu, započelo je obilježavanje 41. Iločke berbe grožđa.
Na Pudarini se okupio veliki broj građana , kao i sudionici biciklijade kroz iločko vinogorje te gosti iz Republike Slovačke, članovi folklorne skupine FS „Orovan“. Gradonačelnik Ivan Plazonić je u pozdravnom govoru istaknuo važnost njegovanja Pudarine, koja označava početak jesenskih radova u vinogradima i podrumima srijemskog vinogorja, te važnost čuvanja narodnih običaja. Nakon blagoslova vinograda članovi Kulturno umjetničkog društva „Sloga“ su pjesmom i plesom obilježili početak jesenskih radova u vinogradima. Svi gosti uživali su u dobroj pjesmi i plesu uz pečenu slaninu i kobasicu, te nezaobilazno Iločko vino. Tradicionalnom Pudarinom službeno počinje program ovogodišnje 41. Iločke berbe grožđa, koji je obilježen čitavim nizom događanja, dok će se središnji dio manifestacije sa bogatim kulturno - umjetničkim programom, koncertima i nastupima folklornih skupina održati tijekom idućeg vikenda.

S.B.

RADIO ILOK
- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2008., četvrtak

Slovaci na Drlaku

Matica Slovačka i KUD Braća Banas iz Josipovca organiziraju u petak i subotu folklornu manifestaciju «Slovaci do Drlaku» na kojoj će nastupiti više folklornih skupina. Program počinje sutra u 20 sati u velikom šatoru na igralištu NK Omladinca, a nastupit će folklorne skupine iz Jurjevca, Babine Grede, Jelisavaca, Gorjana, Slavonskog Šamca, Đakova i Josipovca. U Subotu će se posjetiteljima predstaviti KUD iz Punitovaca, Našičkog Markovca, Đakova, Gašinaca i Josipovca, a za vrijeme programa predviđena je i bogata gastro ponuda s tradicionalnim slovačkim jelima.

RADIO ĐAKOVO
- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lekenički KUD Kolovrat gostovao u njemačkom Deisenhofenu

Članovi lekeničkog KUD-a Kolovrat u pratnji župnika Marka Cvitkušića bili su gosti Streljačke udruge i Župne zajednice Sv. Nikole iz Deisenhofena (Augsburg). Ondje su proveli tri dana. Kolovrat je održao dva cjelovečernja koncerta te su pjevali na tri misna slavlja. Prepuni dojmova s gostovanja, Lekeničani su govorili o tome svojem trećem međunarodnom susretu.

Oduševili domaćine
- Odmah, prvi dan posjetili smo Harburg i baroknu crkvu u Mönchsdegingenu. Drugi dan smo posjetili s domaćinima srednjovjekovni grad Nördlingen. Posebno nas se dojmio gradski zid, iz 15. stoljeća, i crkva sv. Jurja, iz 16. stoljeća, s poznatim zvonikom Danijel kaže predsjednica KUD-a Kolovrat Marica Sigur.

Na večer su lekenički folkloraši svojim pjesmama i plesovima oduševili mnogobrojnu publiku, koja je svaku njihovu izvedbu nagrađivala pljeskom.
Treći dan posjeta župna zajednica Deisenhofen, koju je vodio župnik Marko 12 godina, svečanim je misnim slavljem proslavila 25. obljetnicu Marijine kapele, nadomak sela.
Misu je predvodio vlč. Martin Jung, a koncelebrirao je župnik Marko.

Dva puta nastupili
- Za mise svirao je puhački orkestar Donauklang, koji je 2005. boravio u Lekeniku, a Kolovrat je otpjevao tri pjesme na hrvatskom. Popodne su se pjevale marijanske pjesme u župnoj crkvi. Nastupila su četiri zbora, a među njima i lekenički KUD, s četiri marijanske pjesme - kaže župnik Marko.

- Treći dan smo ponovo nastupili, što nije bilo u planu, ali su domaćini tražili zbog velikog zanimanja mještana. Sve je bilo divno! Oba koncerta bila su sjajna. Lijepo nam je bilo i u procesiji na proslavi obljetnice crkve - dodaje predsjednica Kulturno-umjetničkoga društva Kolovrat Marica Sigur.

Autor Božidar Antolec

VEČERNJI LIST
- 07:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.08.2008., srijeda

5. susreti 'Ploštine 2008'

Zajednica Talijana "Liberta" Ploštine bila je i ove godine domaćin i organizator Petih jubilarnih susreta "Ploštine 2008" na kojima je u kulturno-umjetničkom i sportskom programu sudjelovalo oko 450 sudionika, a tijekom dana je trostruko više bilo posjetitelja.
Ta zavidna brojka sudionika u mnogome je i priznanje Zajednici Talijana Ploštine, ali i osobno Antunu Bruneti, predsjedniku Zajednice i idejnom začetniku ove smotre, ali i upozorenje da ekipu organizatora mora napokon na vrijeme kvalitetno i brojčano ojačati, a termin Susreta uskladiti s Gradom Pakracom.

Otvarajući Susrete, Vicko Njavro, potpredsjednik Županijske skupštine i najviši rangirani gost, je ponovio često spominjanu rečenicu da su nacionalne manjine bogatstvo svake države, pa tako i Hrvatske, koja svoje zakone i prema nacionalnim manjinama usklađuje prema najvišim standardima EU. Potpredsjednik Skupštine je rekao da će županija davati potporu ovakvim i sličnim aktivnostima nacionalnih manjina.

Antun Bruneta je, govoreći o Susretima, najavio za iduću godinu promjenu termina, koji je, kako je rekao, do sada bio prilagođen godišnjim odmorima Talijanima ovog kraja zaposlenim u Italiji, te iskazao žaljenje što ova manifestacija nema značajnije mjesto u kalendaru događanja na razini Grada, ali i što sve manje ljudi želi volonterski raditi. Tom prilikom podsjetio je na početke Susreta kada su nastupili samo biciklisti, a danas je u programu nešto manje od 500 sudionika što znači da je ova manifestacija dobro prihvaćena na široj regiji, što potvrđuje i odaziv sudionika.

Na Susretima se u mimohodu i u programu predstavilo 7 KUD-ova iz Daruvara (Zajednica Mađara i "Prosvjeta"), Hercegovca ("Češka beseda"), te KUD-ovi iz Požege, Palešnika, Gornje Gračanice i Lipovljana, a u sportskom dijelu programa, tradicionalnoj biciklijadi nastupilo je 286 biciklista i to u brzinskoj - 36 (pobjednik Saša Jeftinić iz Daruvara), u kategoriji rekreativaca 147, kod školaraca 64 i u predškolskom uzrastu 39.

Vozilo se već poznatim dionicama, a najduža je bila za brzinsku utrku, 17 kilometara.

Zanimljivo je da KUD "Romskla duša" iz Zagreba i KUD iz Siska nisu došli i to, kako su javili, zbog kvara na prijevoznom sredstvu.

Program je završen uobičajenom tombolom i nastupom sastava "Gazde".

Pokrovitelji Susreta su bili Savjet nacionalnih manjina Hrvatske, Talijanska unija i Grad Pakrac, a manifestaciju su pomogli i neki sponzori kojima je prilikom otvorenja Susreta Bruneta zahvalio.

D. Kliček

PAKRAC
- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Održani 15. Priločki folklorni susreti i Večer uz tamburicu

Ovog vikenda u Prelogu su održani 15. Priločki folklorni susreti i Večer uz tamburicu, najveće godišnje folklorne manifestacije u tom kraju koje su u dva dana izvrsne glazbe okupile desetak KUD-ova iz cijele Hrvatske. Obje manifestacije organizirala je Kulturna udruga "Seljačka sloga" Prelog.


U subotu na večeri uz tamburicu nastupilo je četvero sudionika Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog, KU “Seljačka sloga” Prelog i Muška vokalna skupina KUD-a “Katruže” Ivanovec te posebna gošća večeri Elizabeta Tople – Teta Liza.
U nedjelju su folklorni susreti započeli tradicionalnim mimohodom duž preloških ulica, da bi sve kuliminiralo nastupima u sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog. Uz domaćina, KU "Seljačka sloga" iz Preloga, nastupili su folklorna skupina KUD-a “Oton Župančić” iz Artiča, KUD "Seljačka sloga" iz Donje Dubrave, KUD “Donji Vidovec” i KUD “Mihovljan”.

MEĐIMURSKE NOVINE
- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2008., nedjelja

Bartolovo 2008

I ovogodišnji 9. Bartolovski susreti koji su 24. kolovoza održani u Hrastovici izazvali su veliku pozornost kako samih mještana, tako i brojnih gostiju. A imali su što i vidjeti i čuti, jer Hrastovica je odisala tradicijom i ljepotom narodnih nošnji iz cijele Hrvatske, pa i šire.
Na ovim, sada već međunarodnim susretima nastupilo je 6 Kulturno umjetničkih društava. Čast da otvore svoje susrete imali su domaćini i to oni najmlađi članovi HKUD-a „Hrastovička gora“. Djevojčice su pokazale koliko su puno napredovale tijekom svog dosadašnjeg rada, a prvi javni nastup imala je tamburaška skupina, koju je u samo 6 mjeseci i te kako dobro pripremio za nastup Ivan Radošević. Prvi puta gostovalo je tek prošle godine osnovano KUD „Kalnik“ iz Kalnika. Predstavili su se spletom pjesama i plesova kalničkog Prigorja, ali i kratkim igrokazom „Snoboki“, koji je razgalio i nasmijao sve prisutne.
U Hrastovici su prvi puta bili i članovi Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, podružnica „Uskopolje“ iz Bosne i Herecegovine, koji su 2006. godine proslavili svoju 100. obljetnicu. Karakteristično je i po tome što mu je uz njegovanje tradicije i običaja, svrha pomoć i stipendiranje siromašne hrvatske djece u školovanju u BiH. A rekli su kako su ponosni, jer su njihovi stipendisti bili i nobelovci Ivo Andrić i Vladimir Prelog. Gosti iz BiH su se predstavili svojim uskopaljskim sijelom.
KUD „Strahoninec“, iz okolice Čakovca koje je osnovano 1945. godine njeguje međimursku pjesmu, ples, narodne običaje, a kako su rekli na smotri, ponosni su na svoje međimursko bogatstvo koje su im ostavili njihovi stari. Neke od njihovih nošnji u kojima su nastupili starije su od 80 godina.
KUD „Turanj“ iz Karlovačke županije predstavljat će svoju županiju na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima, a u svom djelovanju od 1986. godine dobro su poznati po nastupima na svim značajnijim manifestacijama. Već su bili u Hrastovici, a izvorne pjesme članovi društva pjevali su a capella, dok je plesni dio nastupa pratio tamburaški sastav zvan guci.
Zadnji su nastupili članovi KUD-a „Ledina“ iz Gašinaca, društva osnovanog 1997. godine. Imaju svoju manifestaciju „Kolo na ledini“, a u Hrastovici su gostovali drugi put i izveli splet pjesama i plesova iz Đakovštine i svojim nastupom izmamili veliki pljesak.
Pokrovitelj je bio Grad Petrinja, pa je susrete otvorio dr. Miroslav Petračić, predsjednik Gradskog vijeća Petrinje, a Dan sela Hrastovčanima su čestitali gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić i njegov zamjenik dr. Krešo Kovačiček. Na susretima je u ime Sisačko-moslavačke županije bio i Željko Lenart, zamjenik županice.
Predsjednik društva Dragutin Harambašić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim manifestacijom i najavio još ljepše jubilarne 10. Bartolovske susrete iduće godine. Na kraju susreta u ime organizatora Vijeća Mjesnog odbora i HKUD „Hrastovička gora“ uručio je zahvalnice i prigodne darove svim društvima. Gost večeri bio je izvanredan tamburaški sastav „Prijatelji“ iz Đakova, a proslava Dana sela završila je kao i uvijek, pjesmom, plesom, gastronomskom ponudom i pučkim veseljem.
Autor: Marela Morić
PETRINJSKI RADIO
- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2008., subota

3. smotra folklora u Feričancima

U Feričancima je večeras održana 3. smotra folklora, koju je i ove godine organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Manuel. Na Trgu Matije Gupca u Feričancima nastupilo je čak 9 folklornih društava, a publika je uživala u plesovima iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Bilo je tu bunjevačkih, slavonskih, turopoljskih te plesova vrličkog i splitskog kraja.

Na smotri u Feričancima sudjelovali su HKD Lisinski iz Našica, HKUD Peruća iz Hrvaca, KUD Hrvatsko srce iz Siska, KUD Velika Mlaka iz Velike Mlake, KUD Seljačka sloga iz Šljivoševaca, KUD Virovitica iz Virovitice, KUD Podvinje iz Podvinja, Gradski KUD Požega iz Požege i domaćin – HKD Manuel. Smotru je otvorenom proglasio načelnik Općine Feričanci Ivica Tomić, a himnu na početku programa otpjevao je tenor Dražen Karlić.

NAŠICE ONLINE
- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2008., četvrtak

14. Piškorevački sokaci

U nedjelju, 24. kolovoza 2008. godine održat će se 14. Piškorevački sokaci - folklorna manifestacija koja će povorkom započeti u 17 sati. Nakon povorke biti će nastup osam folklornih skupina, među kojima će gostovati foklorna skupina iz Vojvodine. Od 21 h zabavljat će vas Tamburaški sastav Strossmayer koji će zatvoriti ovogodišnje Poškorevačke sokake.


- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2008., utorak

Dani Luke Lukića 2008

Varoški KUD nastoji kroz ovu manifestaciju sačuvati od zaborava stoljetnu kulturnu baštinu Brodskog Varoša i bogatu ostavštinu Luke Lukića, kazao nam je predsjednik društva Antun Lukić. U subotu navečer impresivan je nastup održao KUD Lisinski iz Vinkovaca, a na pozornici u spomen parku Đure Đakovića u nedjelju poslijepodne izvorne pjesme i plesove prikazali su gosti iz Budrovaca, Podvinja, Lužana, Privlake, Grabarja, te zavičajni klub Žeravac iz bosanske Posavine. Posebno dojmljiv je bio nastup članica i članova KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta, koji su pripremili koreografiju zagorskih pjesama i plesova. Jedna od posebnosti tog društva iz varaždinske županije je i karakteristična šlingana nošnja koja je stara čak dvjesto godina. Uz zanimljive skečeve i scenski prikaz starih običaja na selu, u varoškoj etno kući Tonkić, koja datira iz 1903. godine, otvorena je i prigodna izložba ženskih marama i pokrivala, te narodnih nošnji od kojih su neke stare i više do stoljeća. Veliku potporu, ali i inicijativu, na organiziranju etno izložbe i cjelokupne manifestacije Dani Luke Lukića, dao je i poznati brodski etnolog Zvonimir Toldi Braco, koji kaže kako su Varošani itekako prepoznatljivi po starim ručno rađenim nošnjama i maramama, takozvanim kalutima. Varoš je predgrađe Slavonskog Broda koji iz godine u godinu postaje sve uređeniji, ljepši i ugodniji za življenje, čiji stanovnici nastoje živjeti u skladu sa suvremenim svjetskim trendovima, istodobno čuvajući od zaborava tradiciju svojih djedova i baka. Ne treba zaboraviti kako su mlade djevojke, članice KUD-a Luka Lukić bile puno puta nagrađivane na modnim revijama nošnji, a jedna od njih Tomislava Čičić proglašena je najljepšom Hrvaticom na prošlogodišnjem Brodskom kolu, dok je Nikolina Fukšić sa svojom zlatom vezenom nošnjom dobila nagradu Zlata materinog na Kruševačkom prelu.


RADIO SLAVONIJA
- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2008., subota

Održani 17. Marijanski susreti

POTOK - Tradicija proslave blagdana Velike Gospe nastavljena je i ove godine 17. po redu Marijanskim susretima u Potoku. Svečanu misu ispred crkve u Potoku služio je vlč. Mario Migles, a nakon mise održan je folklorni program. U programu nastupio je folklorni ansambl "Varaždinski veterani" i KUD-ovi "Ledina" Gašinci, "Selište Kostajničko", te domaćini "Potočanka" iz Potoka.
Druženje je nastavljeno uz zakusku i glazbu ispred Pučkog doma gdje je goste zabavljala grupa Swing. U svečanoj povorci sudjelovali su jahači i zaprege Konjogojske udruge Moslavina, a u organizaciji susreta sudjeluju članovi DVD Potok i NK Sloga.

Moslavina Info
- 20:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2008., četvrtak

Najava događaja – Susret KUD-ova sa nazivom „Matija Gubec“

23. kolovoza 2008. godine u naselju Slavonski Kobaš održat će se tradicionalno okupljanje kulturno umjetničkih društava koji nose naziv „Matija Gubec“. Organizator ove manifestacije je KUD „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša, a pokrovitelj je poglavarstvo Općine Oriovac.

Manifestaciju će obilježiti 9 društava koji nose naziv „Matija Gubec“ iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Vojvodine, odnosno iz:

• Donjeg Miholjca
• Ilače
• Zagreba
• Tavankuta
• Bakovića
• Sotine
• Rume
• G. Stubice
• Slav. Kobaša

U programu manifestacije planirano okupljanje kulturno umjetničkih društava očekuje se u 15,30 h, dok u 16,30 h započeti će revijalna utrka dvoprega. Utrku će održati konjogojska udruga „Slavonija“ iz Slavonskog Broda.

U 20,00 h nastupiti će program kulturno umjetničkih društava koji će svoje tradicije i običaje prikazati uz igru i ples.Ulaz je besplatan, a svi posjetitelji ove manifestacije moći će uživati u dobroj glazbi, društvu i tradicionalnim plesovima i običajima.

- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.08.2008., utorak

10 godina KUD-a Strahoninec

Ponedjeljak, 11 Kolovoz 2008
Deset godina djelovanja u nedjelju 10. kolovoza proslavilo je kulturno-umjetničko društvo Strahoninec. Iako povijest Društva seže unatrag do 40-tih godina prošlog stoljeća, tradicija amaterizma se zagubila sve do 1998. godine kada su ponovo počeli s radom je.
KUD Strahoninec u ovih se 10 godina istaknulo brojnim nastupima, osobito njihova dramska skupina, a sve su napredniji i njihovi mali folkloraši. U posebnom programu povodom jubileja održanom u Društvenom domu Strahoninec nastupili su i Vokalni sastav Križarice iz Cestice, KUD Biser Slavonije iz Beničanca i KUD Matija Gubec iz Donjeg Miholjca.

MEĐIMURSKE NOVINE
- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2008., subota

4."Dani Slovaka u Jelisavcu - Večer korbačika"

Jučer su započeli 4."Dani Slovaka u Jelisavcu - Večer korbačika". Prvi sadržaj ovogodišnjih "Dana Slovaka u Jelisavcu" bilo je prikazivanje filma "Slovaci u Hrvatskoj" u Kulturnom centru Slovaka. Okupljene su pozdravili predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vilko Hulak i autor filma Miroslav Bartoš. Organizator ovih trodnevnih zbivanja je Matica slovačka Jelisavac, a pokrovitelj Vlada RH – Savjet za nacionalne manjine.

Program će biti nastavljen večeras u 18 sati u kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu. Na "Večeri korbačika" bit će upriličena demonstracija izrade ovog slovačkog specijaliteta od mlijeka. U programu večeri nastupit će domaćin: SKUS Ivan Brnjik Slovak te gosti SKUS Ludovit Štur iz Iloka, HKD Lisinski iz Našica te SKUS Zeleni javor iz Poljske, a zatim će biti predstavljeni i prvi glazbeni CD-ovi SKUS-a Ivan Brnjik Slovak te Samira Slivke iz Jelisavca.
Sutra, u 18 sati, u kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu bit će održan cjelovečernji kulturni program, a nastupit će domaćin SKUS Ivan Brnjik Slovak te gosti iz Poljske, SKUS Zeleni javor. Ovim će koncertom završiti 4. dani Slovaka u Jelisavcu "Večer korbačika".

NAŠICE ONLINE
- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2008., petak

Smotra izvornog folklora u subotu u Komarevu

Kulturno umjetničko društvo "Komarevo" organizira u subotu, 09. kolovoza, smotru izvornog folklora "Prvom crtom bojišnice" koja će se održati na Trgu ispred Osnovne škole Komarevo. Početak smotre je u 18 sati, a nastupit će HSKPD "Seljačka sloga" Nuštar, KUD "Carza" iz Poličnika kod Zadra, KUD "Kolo" iz Starog Grabovca, KUD "Mošćenica", KUD "Sunjanka", KUD "Seljačka sloga" iz Sunjske Grede, KUD "Seljačka sloga" iz Bobovca, KUD "Zvonimir Ban" iz Jarmine, KUD "Komarevo" i KUD "Budičanka" iz Budičine

SISAK INFO
- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2008., nedjelja

Tenja - Slavonijo u jesen si zlatna

Citiram Andreu.
Željela bih i najaviti V. smotru folklora u Tenji pod nazivom "Slavonijo u jesen si zlatna", koja će se održati 05. i 06. rujna 2008. u organizaciji KUD-a "Josip Šošić" Tenja.
05.rujna će na velikoj pozornici pod šatorom nastupiti pjevačke skupine: MPS „Baće“, MPS „Babogredci“, MPS KUD-a „Davor“, ŽPS KUD-a „Josip Šošić“, ŽPS „Nene“, ŽPS „Vranovke“, te tamburaški sastavi: TS „Forte“, TS „Divani“, TS „Melem“, TS „Hrvatski sokoli“, te će nakon službenog programa biti izveden koncert TS „Žeteoci“.
06.rujna događanja počinju u 14.00h otvaranjem izložbe zaštićenih malih životinja u suradnji sa udrugom za uzgoj i zaštitu malih životinja „Zimovka“ iz Tenje, te otvoranjem sajma eko-etno proizvoda u suradnji sa udrugom za zaštitu šokačkog branda „Eko-etno“ iz Osijeka. Izlagatelji će na 15-ak štandova izložiti svoje proizvode te će se održati natjecanje u kuhanju čobanca i prikaz pečenja šarana na rašljama. Program se nastavlja u 17.00h svečanim mimohodom 10-ak svatovskih zaprega i 10-ak jahača kao i svih KUD-ova sudionika manifestacije. U 20.00h počinju nastupi KUD-ova na velikoj pozornici pod šatorom. Nastupaju: KUD „Josip Šošić“ – Tenja, KUD „Vesela šokadija“ – Strizivojna, KUD „Ravnica“ – Stari Perkovci, HKUD „sv.Ivan Krstitelj“ Ružići – BiH, KUD "Rumunka" - Bački Monoštor – Vojvodina, KUD „Gradina“ – Polača, KUD „Sloga“ – Sikirevci, KUD „Bizovac“ – Bizovac, KUD „Cetingradska tamburica“ – Cetingrad, KUD „Hruševec Kupljenski“ – Hruševec i KUD „Zagrađe“ – Zagrađe. Po završetku nastupa održat će se izbor najlijepše djevojke odjevene u narodno ruho te će se izvršiti dodjela zahvalnica i priznanja. U 22.00h slijedi zatvaranje smotre i koncert TS „Sinovi ravnice“.

Hvala Andrea!

Posjetite njihove stranice.

KUD Josip Šošić
- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.