Šta je plutajuća ploča?

19.04.2021.

Šta je plutajuća ploča?

Te se ploče izrađuju u dvije faze. U prvoj fazi, podloge se sipaju odvojeno. Srednji pod ove plutajuće ploče izlijeva se tek nakon što se podnožja očvrsnu.

Ploča nije pričvršćena za pod. Ova vrsta ploča obično se koristi za plitke temelje kao što su garaže, šupe i lagani dodaci za kuću.


Šta je injektiranje?

Fuga je obično mješavina cementa, pijeska i vode ili kemikalija koje se koriste za popunjavanje praznina. Koriste se za saniranje pukotina u betonu, popunjavanje šavova i praznina na pločicama, praznine za brtvljenje i hidroizolaciju, kao i za stabilizaciju tla.

Takođe se koristi za davanje dodatne čvrstoće temeljima nosive konstrukcije. Rešetka je u osnovi postupak ubrizgavanja materijala koji se može pumpati u strukturu radi promjene njegovih fizičkih svojstava.


Šta je kosi crtež?

Kosi crtež je vrsta projektivnog crteža u kojem su frontalne crte date u pravim omjerima i relacijama, a sve ostale pod prikladnim uglovima različitim od 90 stepeni, bez razmišljanja o pravilima linearne perspektive.

Kosi crtež je slikovni prikaz predmeta u kojem je dijagram namijenjen prikazivanju perspektive objekata u tri dimenzije.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.