Flick Chick

srijeda, 06.12.2006.

Luc Besson u Zagrebu

Francuski redatelj i scenarist kultnih filmova Veliko plavetnilo, Nikita i Peti element, Luc Besson posjetit će krajem prosinca Hrvatsku kako bi promovirao svoj novi film Arthur u zemlji Minimoya.

Besson će u Zagrebu provesti dva dana, a što će raditi osim što će biti opsjedan od novinara i što će 27. prosinca doći na hrvatsku premijeru Artura u zagrebački CineStar, za sada nije poznato.

Inače, Artur u zemlji Minimoya je napravljen po Bessonovom romanu u kojem je glavni lik desetogodišnji dječak Arthur koji odlazi u zemlju sićušnih Minimoya u potragu za blagom. Hrvatski prijevod prvog od četiri romana u seriji, koliko ih je Besson do sada napisao, izašao je ljetos pod naslovom “Arthur i Minimejci”, a Algoritam najavljulje da će početkom iduće godine na hrvatskom izaći i nastavci “Arthur i Zabranjeni grad” i “Arthur i Maltazarova osveta”. Obzirom da se na Algoritmovom webu za sada nije pojavila najava Bessonova dolaska, upitno je da li će on za ovog boravka u Zagrebu potpisivati svoju knjigu.

Arthur u zemlji Minimoya je spoj igranog filma i 3D animacije, i bilo je potrebno pet godina da ga se zgotovi, a budžet mu je bio 80 milijuna dolara. Računalnu animaciju za Arthura radio je francuski studio Buf Compagnie koji je svoje prste imao, između ostaloga, i u filmovima poput Batman Begins, Silent Hill, Underworld, Van Helsing, Harry Potter and the Goblet of Fire, The Cell, Matrix: Revolutions, Matrix: Reloaded i The Prestige.

Arthur u hrvatskim kinima počinje igrati od 28. prosinca ove godine. Moći ćete ga pogledati sinkroniziranog na hrvatski ili u originalu, u kojem glasove likovima posuđuju Madonna, David Bowie i Snoop Dogg. Nakon što je u ovom filmu odradio redateljski, scenaristički i producentski posao, Besson je najavio kako nakon Arthura više neće režirati filmove, već će se potpuno posvetiti produkciji.

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O filmu