utorak, 27.03.2007.

Pirates of the Caribbean - At World's End

Serija najava se nastavlja.

Slijedeći film koji želim pogledati, ali za koji ću se malo morati strpjeti, jest treći nastavak sage o witty Jacku i njegovom precious Pearlu, koji dolazi – kad ono? Krajem 5. mjeseca?

Prošli tjedan, methinks, sam pogledao foršpan koji je tada negdje i bio bačen u optjecaj – informacija koju sam saznao zahvaljujući Thori ( suptilni :* ). Nakon pogledanog kratkog prikaza budućeg filma, odmah sam se ponovno ubacio u pirate feeling – ta kako i ne bih? Trojka nudi sve ono što su imale Jedinica i Dvojka, s dodatkom ninđa-gusara.

Da, dobro stre pročitali. Ninđa-gusara.

I to ne bilo kakvih ninđa-gusara! Fu Man Ch--- Xao Fenga, rezidentnog ninđa-gusara, glumi nitko drugi doli Chow-Yun 'Dances-on-Trees' Fat! *spontani orgazm*

Ili Fat Chow-Yun, as he styles himself these days. Nisam siguran da li je to sad vraćanje originalu, kako mu ime glasi back home in China, ili što. Naime, još neki kineski glumci su tako preokrenuli imena pa me sad zanima u čemu je stvar.

No, to ne mijenja činjenicu da on glumi Fu Man Ch--- Xao Fenga, ninđa-gusara.

Znači, let's recap – što sve imamo? Imamo bivšeg nemrtvog gusara koji se trenutno smatra nestalim i kad ga pronađu će tehnički biti nenemrtav ili nemrtavmrtav, imamo bivšeg nemrtvog gusara sa svojim nemrtvim majmunom, babu gataru iz dubina močvare koja službeno nije nemrtva ali uzevši u obzir njeno dentalno stanje nije daleko od toga, disfunkcionalnu posadu…

… za sad Ron Gilbert i ekipa iz LucasArtsa pregledava svoju Monkey Island seriju igara i čudi se kad su to prodali prava za izradu filmova…

… za sada ne-nemrtvog, stoga tehnički živog ninđa-gusara, horde i horde ostalih gusara, vraga iz dubina mora, njegove zle (zleee!!113) sljedbenike-ribe, Davy Jone's Crockodile Machine i much much more.

Ono što ja želim vidjeti u Trojci jest kako Davy Jones barem *jednom* veli 'Iä'. Ili da mu netko dobaci nešto što barem remotely zvuči kao fhtagn – nakon one scene iz Dvojke, koja je usput budi rečeno bila u potpunosti nepotrebna, gdje on frenetično svira na orguljama, mislim da je igranje na lovecraftian kartu u potpunosti opravdano. Za Cthulhua miloga, glavni negativac izgleda kao human-sized verzija (ne)mrtvog izvanzemaljskog svećenika [prijespomenuti Cthulhu]. Zatim, Kraken? Cthulhu.

Heh, Davy Jones i svi ti nemrtvi gusari… mogli bi reći da 'that is not dead which can eternal lie and with strange aeons even death may die'.

On a slightly unrelated note, ono što mi je u Gusarima uvijek bilo super (ali što je i potencijalno jako opasno), jest činjenica da u svakoj akcijskoj sceni pokušavaju topati off prošlu akcijsku scenu, nešto što je na kraju Dvojke kulminiralo trobojem na plaži, te istom na mlinskom kotaču koji se veselo koturao nizbrdo. Što je bilo super, dakako – u potpunosti over-the-top, baš onako kako akcija u Piratima i mora biti. A što Trojka donosi?

Za sada imamo minimalno dvije takve scene – s jedne strane, tu je pomalo klasično, ali još uvijek napeto mačevanje kapetana Jacka i Chtulhu Jonesa na vrhu jarbola dok oko njih bjesni oluja, a Jack u jednoj ruci drži… nešt. Vjerojatno bocu ruma ili nešto tako. Ili to ili a jar of dirt sa Cthulhuovim srcem.

Druga scena, koja me totalno razveselila, jest dual brodova dok se vrte u Džinovskom Vrtlogu. Onako, lijepa scena koja vas natjera da se zaderete WTF?!, što je baš ono što se traži.

Također, u jednom trenutku preko ekrana preleti jedrilica kao da je netko odalamio tenisku lopticu, što samo obećava da Trojka neće imati pretjeranih dodira sa zakonima fizike već će se, kako se i traži od nje, oslanjati na zakone kewlnessa.

Bit će masovnih bitaka, džinovskih uloga, krajeva svjetova i svega. Nadam se, iskreno se nadam, da će se onaj vrckavi Piratski feeling zadržati – doduše, tako dugo dok je Jacka, methinks, bit će i Piratskog feelinga.

You're mad!
If I wasn't, this'd never work.

Ali who knows the end?

What has risen may sink and what has sunk may rise. Loathsomness waits and dreams in the deep and decay spreads over the tottering cities of men.

A Pirati su iza ugla.

- 09:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.