Fitness - moj način života

utorak, 15.05.2012.

Fitness je recept za zdravlje, to je jednostavno stil života!

Svako aktivno korištenje tijela, da bi se izgradila snaga izdržljivost i tijelo učinilo vitalnijim može se nazvati vježbanjem, što podrazumijeva sve aktivnosti od lagane šetnje do profesionalnih sprinterskih disciplina.Današnji tempo života zahtjeva puno sjedenja, a malo kretanja, te je zbog toga neophodno posvetiti se vježbanju koje nam može pomoći da:

• poboljšamo rad kardiovaskularnog sistema (povećamo efikasnost rada miokarda-srca, da reguliramo krvni tlak, itd.)
• poboljšamo metaboličke funkcije (kontroliramo tjelesnu težinu, ubrzamo metabolizam masti ...)
• poboljšamo funkcioniranje lokomotornog sistema tj. aparata za kretanje (povećamo opseg pokreta, umanjimo rizik od lomava, ublažimo bolesti mišića, povećamo stabilnost zglobova, radimo na razvoju snage (skeletnih) mišića)
• i na kraju pozitivno utječemo na psihološke funkcije tj. doprinosimo smanjenju stresa, boljem raspoloženju i većem samopouzdanju.

Kao što smo već rekli u današnje vrijeme ima više sjedenja nego kretanja, tako da i mi počinjemo sa onim vježbanjem koje se može izvoditi dok ste na radnom mjestu.Kretanje
• Kratke šetnje. Umjesto da kolegu sa kojim trebate da razgovarate pozovete telefonom, prošećite se do njega. Hodajte za vrijeme pauze za ručak. Idite dužim putem do fotokopirnog aparata.
• Penjite se uz stepenice. Zamijenite lift i pokretne stepenice, običnim stepenicama. Posle svake 10 stepenice, vaš organizam sagori 4 kalorije.
• Parkirajte pa prošećite se. Hodanjem trošite kalorije zato parkirajte automobil dalje od radnog mjesta, a ostatak puta lagano prošećite; isto važi i za kupovinu, nemojte parkirati točno ispred vrata trgovine ili shopping centra, već se više krećite.
• kada razgovarate pokušajte što više stajati. Ustanite i hodajte dok razgovarate telefonom, na taj način ćete za svakih 15-20 koraka koje napravite izgubiti otprilike 1 kaloriju. Istegnite se dok hodate tako opuštate i gornji i donji dio tijela .
• Nosite udobne cipele. Ako vam posao to ne dozvoljava onda držite rezervni par «tenisica» pri ruci koji ćete moći nositi tokom pauze za ručak.
• 3-5 minuta svakodnevno podignite noge uza zid. Ovakvi položaji omogućavaju odmor oteklim i umornim stopalima i potiču cirkulaciju, također sprečavaju otjecanje i proširenje vena. Prije toga smislite neki izgovor ukoliko se baš tada šef pojavi na vratima!

Istezanje
Istezanje ne zahtjeva ni posebnu opremu niti veliki prostor tako da ga je lako izvoditi, čak i na poslu.

Snaga
Možete ojačati mišiće i dati im tonus i dok ste na poslu. Kako? Kao uteg možete koristiti sve od torbice do kutija sa priborom ( ali nosite ih u ruci, a ne preko ramena ). Teške kutije mogu vam poslužiti kao tegovi za gornji dio tijela ( ruke, leđa, ramena, grudi ).


Domagoj.


15.05.2012. u 15:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.  svibanj, 2012  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (19)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blog je napravljen u svrhu promoviranja zdravog načina života.

Fb kontakt

Domagoj Matić

e-mail:

fitness7491@gmail.com.

web shop - suplementi

Budivelik.hr