Članovi DVD Čačinci: Fireman, Rej, Đurek, Gembo, Bobika, Kec, Jeremija, Fućek, Ivek, vatrogaac Sam (Mato), Gaga, Lux (No. 12), Sir, Tomo, Juco, Đambas, Juško, Vero, Meho, Kum, Dado, Sodar, Prispe, Walter, Walter Jr., Buco, Jura I, Jura II (milo dijete), Pičkica, Mačak, i klinci... Sastav Bare: Mirko, Mudri st., Ivek, Bobika st., Bobika jr., Jura (Bačo ili Ivek jr.), Bobček (Mudri jr.), Bač, Bijeli, Dodo, Juško, Ugi, Zoki (Kormana jr. I), Kisik, Božo, Šero, Mario (Bijeli jr.), Kaljo ml., Dejo (Kormana jr. II), Jole i svi ostali koji gravitiraju Bari DVD ČačinciiNarod Oko Bare piškonavalno vozilo Sveti Florijan - DVD Čačinci i NOB (Narod Oko Bare) - Blog.hr

Free Web Counter
Free Hit Counter

Navratite i pogledajte:
DVD Čačinci i NOB (Narod Oko Bare)

četvrtak, 05.05.2005.

Sveti Florijan

Sveta misaVatrogasni domKec i mali Gaga
4. svibnja slavi se Dan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, tako se i u Čačincima svečano obilježio taj dan. Svečanost je započela odlaskom vatrogasaca na groblje i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod centralnog križa na čačinačkom mjesnom groblju. Nakon toga vatrogasna postrojba, zajedno sa mladeži, odlazi u crkvu na Svetu misu, koju je predvodio feričanački svećenik Stjepan Đurić. Povratkom iz crkveproslava je nastavljena svečanim otvaranjem vatrogasnog doma. U prigodnim govorima predsjednik DVD Čačinci Mirko Mališ pozdravio je sve nazočne goste, vatrogasce i mještane općine, te se zahvalio svim donatorima i sponzorima. Načelnica općine, Mira Golub, upoznala je pučanstvo o samom tijeku izgradnje doma, a skupu su se obratili i Tomislav Tomić, pomoćnik ministra gospodarstva i Mato Štimac, saborski zastupnik, izrazivši zadovoljstvo radom vatrogasaca, a pogotovo velikim brojem djece koji sudjeluje u radu DVD-a Čačinci. Nakon blagoslova doma, kojeg je izvršio vlč. Đurić, izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik vatrogasne zajednice županije Virovitičko-podravske, Petar Čačinović, presijecanjem vrpce svečano je otvorio vatrogasni dom. Nakon otvorenja svi prisutni pozvani su na obilazak doma i zdravicu. Ovim putem zahvalio bih se sponzoru PAN i članovima navijačke skupine Čačinački alkosi, a posebno Kikiju koji se posebno istakao u pomoći pri pripremi doma za otvorenje. Prilikom otvorenja i poznata peškiruša zavijorila se na vrhu vatrogasnog tornja. Otvorenje je snimala HRT i prilog od čak 30 sekundi bio je objavljen u Županijskoj panorami 5.5. u 18:30.

- 21:33 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

online
Opis bloga
Dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano je 1929. godine i danas je najstarija udruga na našoj općini. Ovdje ćete moći pratiti sve što se dotikavle našeg društva. A možete i pročitati što se događa na Bari i oko nje.

Javite se na mail:
vatrogasci@gmail.com



ime:
lozinka:
Općina Čačinci
Evo nekoliko riječi o općini Čačinci:
Općina Čačinci nalazi se u sjevero-istočnom dijelu županije Virovitičko-podravske koja se prostire po sjevero-istočnim obroncima Bilogore, Papuka i Krndije, te nizinskim predjelima prema rijeci Dravi.
Područje općine Čačinci posjeduje planinski dio i prostranu nizinu.
Planinski dio izgrađen je od različitih stijenja planine Papuk, koje su od samog vrha strme, a zatim prelaze u blage brežuljke terasastog oblika pokrivene pontonskim naslagama.
Nizinski dio pokriven je plodnom nizinom pogodnom za razvoj ratarstva.
Željeznički kolodvor
Što se tiče prometnog položaja samo područje povezno je prugom normalnog položaja Osijek, Virovitica, Zagreb, te prometnicom prvog reda Podravskom magistralom, koja je u domovinskom ratu odigrala veliku važnost za prijevoz putnika i robe, te za normalno djelovanje gospodarstva u kompletnom dijelu Slavonije.
Ime Čačinci spominju se prvi puta na kartama naselja iz 1680. i 1770. godine, a dobili su ime po blatu čačku od kojeg su građene prve kuće za stanovanje.
Popisom stanovništva obuhvaćeno je u sadašnjoj općini Čačinci 1991.g. 3756 stanovnika ,od toga broja u općinskom središtu 2617, a u ostalim mjestima 1139 stanovnika.
Najveći broj stanovnika zabilježen je popisom 1953. godine od 5044 stanovnika.
Poslije popisa 1953. g. U svim popisima sadašnja općina Čačinci bilježi pad broja stanovnika, da bi u popisu 1991. g. Zabilježila 1288 stanovnika manje u odnosu na popis 1953. godine.
Poslije Domovinskog rata sadašnju općinu Čačinci napustilo je 496 stanovnika.
Broj domaćinstava u općini Čačinci iznosi 1285, prema popisu iz 1991.godine.
Na području općine Čačinci nalazi se najveća plantaža lješnjaka u Evropi, površinom od 230 hektara.
Naselja koja se pojavljuju u popisu stanovništva od 1991. g. U novoformiranoj općini Čačinci su: Čačinci, Bukvik, Paušinci, Brezovljani Vojlovički, Rajino polje, Humljani, Vojlovica, Slatinski Drenovac, Pušina i Krasković.
Najnovije vijesti i zbivanja u oćini Čačinci možete pročitati u Virovitičkom listu od 26. 11. 2004. godine.
Tečaj za vatrogasca zima 2004.
Bobika i Kec
Kec i Bob Bobika
Bobika Zapovjednik Đuro
Đuro Neustrašivi Fireman
Fireman Ile
Jeremija Završni ispit
Vježba na ispitu

----