Fina klopa

ponedjeljak, 30.04.2012.

Fettuccine na kineski



Danas Vam donosimo jedno lagano jelo, savršeno za ove proljetne dane. Riječ je o jednostavnoj i prekrasnoj tjestenini, koju smo nadopunili kineskim okusima. Vrlo brzo i jednostavno se priprema, a rezultat je ukusno jelo, koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog.

Sastojci:


200g fettuccina
1 mrkva
1 poriluk
1/4 korijena celera
1 paprika
100g šampinjona
20g shitake gljiva
sol
papar
začini za wok
đumbir
muškatni oraščić
chilli u prahu
soja umak


Priprema:
1) Prvo stavite kuhati posoljenu vodu za tjesteninu, jer se povrće vrlo brzo priprema.
2) Na maslinovo ulje u wok dodajte poriluk, mrkvu i papriku narezanu na trakice te usitnjeni korijen celera.
3) Uz miješanje pirjajte dok povrće ne omekša pa dodajte narezane gljive i začinite sa navedenim začinima i soja umakom po ukusu. (Savjet: Nemojte biti škrti na chilli začinu, jer se krasno nadopunjuje sa slatkastim okusom mrkve i paprike).
4) Iz vode izvadite tjesteninu, procijedite i dodajte tjesteninu u povrće, pri čemu svakako sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina pa dodajte i malo vode za svilenkastost vašeg jela. Uživajte u zanimljivim okusima!

Savjet: Svakako si dajte truda oko rezanja povrća. Narežite ga na što tanje trakice kako bi povrće brže omekšalo i dalo zanimljivu estetiku Vašem jelu.

30.04.2012. u 23:28 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)

O blogu...

Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.

Linkovi

Broj posjetitelja






Oglas