Danas Vam donosimo jedno lagano jelo, savršeno za ove proljetne dane. Riječ je o jednostavnoj i prekrasnoj tjestenini, koju smo nadopunili kineskim okusima. Vrlo brzo i jednostavno se priprema, a rezultat je ukusno jelo, koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog.
Sastojci:
200g fettuccina
1 mrkva
1 poriluk
1/4 korijena celera
1 paprika
100g šampinjona
20g shitake gljiva
sol
papar
začini za wok
đumbir
muškatni oraščić
chilli u prahu
soja umak
Priprema:
1) Prvo stavite kuhati posoljenu vodu za tjesteninu, jer se povrće vrlo brzo priprema.
2) Na maslinovo ulje u wok dodajte poriluk, mrkvu i papriku narezanu na trakice te usitnjeni korijen celera.
3) Uz miješanje pirjajte dok povrće ne omekša pa dodajte narezane gljive i začinite sa navedenim začinima i soja umakom po ukusu. (Savjet: Nemojte biti škrti na chilli začinu, jer se krasno nadopunjuje sa slatkastim okusom mrkve i paprike).
4) Iz vode izvadite tjesteninu, procijedite i dodajte tjesteninu u povrće, pri čemu svakako sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina pa dodajte i malo vode za svilenkastost vašeg jela. Uživajte u zanimljivim okusima!
Savjet: Svakako si dajte truda oko rezanja povrća. Narežite ga na što tanje trakice kako bi povrće brže omekšalo i dalo zanimljivu estetiku Vašem jelu.
Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.