Fina klopa

srijeda, 25.04.2012.

Domaće buhtle



Domaće buhtle su odlično jelo za svaku prigodu. Toliko su popularne da moja baka većinu proizvoda od dizanog ili lisnatog tijesta zove buhtle, pa su za nju buhtle i krafne i kifle. Sve su to buhtle, kaže ona :)

No, dosta o mojoj baki...

Za pripremu domaćih buhtli, čiji miris je sinoć uljepšao moju kuhinju potrebni su sljedeći sastojci:


500g brašna
150ml mlijeka
7g suhog kvasca
2 jaja
1 žumanjak
50g šećera
100ml vode
pekmez ili čokolada


Priprema:
1) U 150ml mlakog mlijeka umijšati kvasac, jednu žlicu brašna i jednu žlicu šećera i ostaviti da malo odstoji
2) U posudi izmiješati brašno, jaja, šećer, žumanjak, dodati mlaku vodu i smjesu iz točke br. 1
3) Umijesiti tijesto laganim pokretima (bez previše stiskanja) te ostaviti da odstoji na toplom mjestu oko 45 minuta
4) Izvaljati tijesto na debljinu 1cm, izrezati ga na kvadratiće 10x10cm te svakog puniti željenim nadjevom (oko jedna žlica pekmeza u svaki je dovoljna) i oblikovati loptice te ih posložiti jednu do druge u kalup za torte
5) Staviti u pećnicu na 170 stupnjeva i peći oko 30 minuta
6) Kada je gotovo prekriti mokrom krpom i na kraju posipati šećerom u prahu
7) Uživajte u prekrasnim buhtlama ;)

Savjet: Ako želite da buhtle ostanu fine i mekane i sljedeći dan, nemojte ih ostavljati na stolu preko noći kao ja :)


25.04.2012. u 19:11 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)

O blogu...

Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.

Linkovi

Broj posjetitelja






Oglas