nedjelja, 23.07.2006.

Scarecrow (2002)

Kada je jedina stvar koju znaš prije gledanja filma to da je snimljen u samo osam dana, ni hipotetski ne možeš očekivati da ćeš slijedećih osamdesetak minuta uživati. Lester je geek kojega svi zajebavaju i mrze. Potpuno je sjeban jer uz sve to živi u trailer parku, sa majkom alkoholičarskom flundretinom. Nakon što vidi jedinu curu koja je bila dobra prema njemu kako miješa sline sa nekih sportašem, Lester popizdi. Trčeći ulazi u svoju trailer-park kućicu, te vidi nekog rednecka kako mu kara staru. Izdere se na njih te ga redneck počinje proganjati po obližnjem kukuruzištu. Nakon što ga ulovi, tip ga uguši, te Lesterov "duh" ulazi u strašilo. Osveta je na putu... Jei!

- Gluma je vrlo loša i svi likovi imaju otprilike iste godine. Po tome izgleda da ga je majka uspjela roditi u svojojoj trećoj godini.
- Ubojstva su odrađena prilično jadno, stereotipno i nezanimljivo
- Strašilo na trenutke dobro izgleda, ali oku bode to što se u par situacija vidi da je to samo maska, jer se iza usta vidi čovjekovo lice.
- Strašilo ima onaj tipičan distorzirani "demonski" glas koji mrzim.
- Leševi nakon ubojstva nastave disati.
- Efekti su na razini srednjoškolske zajebancije.

Osim što mogu završiti sa time da je film apsolutno negledljivo sranje, moram spomenuti jednu majstorsku scenu. Murjak ispali tri hica u strašilo. Valjda kako nisu imali para, snimili su samo jedan hitac gdje se vidi kako ga metak pogađa u tijelo, pa su istu tu scenu samo ponovili još dva puta. Pa jebemu, ljudi bi trebali imati neke kriterije...

21:53 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>