četvrtak, 25.03.2010.

Ususret ETNOFILm FESTIVALU !


Prije neki dan u prostorima Dokukina Croatia održana je konferencija za tisak drugog izdanja Etnofilm festivala čijim će održavanjem (08.04. - 11.04.2010.) ponovno Rovinj postati središtem etnografije i antropologije kao i filmova etnografske tematike
Na presici je predstavljena konkurencija od 18 filmova etnografske tematike a natjecati će se u sljedećim kategorijama: Najbolji film televizijske produkcije, Najbolji film kojega je autor/savjetnik na filmu etnolog/antropolog, Najbolji film kojega autor/savjetnik nije etnolog/antropolog te Najbolji studentski film.

Drugo izdanje ETNOFILm festivala osim svog natjecateljskog programa imati će i popratni program i jedan dio toga nazvan Retro sekcija festivala predstavit će Jean Roucha čovjeka koji je potaknuo novi val francuskog filma preko njegovih rijetko viđenih djela .

Osim toga kao svaki pravi ozbiljan filmski festival koji misli na svoju reputaciju tako i ovaj festival ima radionicu i to filmske montaže pod voditeljstvom afirmiranog umjetnika Ivana Dobrana. Rezultati rada na toj radionici biti će prikazani na samom festivalu.
U popratnom programu festivala biti će i izložba etnografskih fotografija Muzeja Slavonije, Osijek i gostovanja glazbenika Regije Miška Plavog za kojeg se može reći da je osim bavljenja filmskom glazbom sudjelovao i u stvaranju Novog Vala te koncertirao uz bok grupama kao što su D Boys, Piloti i EKV.

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>