nedjelja, 14.06.2009.

Poziv za vse volonterje ovoga svijeta da pohode Brdo viječnih filmskih užitaka!

Naime nemojte ići na Univerzijadu u Beograd, dođite i uživajte u radostima volonterizma na najljepšem gradu središnje Istre. Ovaj natječaj koji je ne tako davno otvoren je možda najprestižniji među svim tim natječajima za volontere na festivalima u Hrvatskoj pa i šire.
Uvjeravam vas da se vrijedi potruditi i otići tamo. Govore mi o tome iskustva mnogih koji su do sada tamo bili i, dolaze i dolaze iznova, da li kao "vječni volonteri" ili kao neka druga vrsta suradnika ili čistog "posjetitelja uživača" u svim tim viđenim i neviđenim delicijama za oko, uho i grlo na brdu svih brda ... svakako su preporuka nad preporukama da se ode tam.

... tu je naravski proglas direkcije:

Motovun film festival po jedanaesti će put pohoditi i veliki broj volontera. Dolaze iz cijelog svijeta, svaki sa drugačijom filmskom, ali istom željom - da sudjeluju u organizaciji festivala konkretnim znanjem.

Volonterima Motovun film festival osigurava smještaj, hranu i sitnice koje u Motovunu život čine lakšim i veselijim, dok se od volontera očekuje obavljanje unaprijed definiranih zadataka. Na organizaciji festivala sveukupno radi stotinu i pedeset ljudi, a tradicionalno, čak polovicu čine volonteri. Njihove dužnosti su raznolike: kreću se od održavanja festivalskih kina, preko prodaje i kontrole ulaznica do dežurstva u festivalskom kampu. Sve volontere očekuje puno rada, dobra zabava kao i, najvažnije od svega, jedinstvena prilika da u životu festivala sudjeluju iznutra.

U izboru ovogodišnjih volontera prednost će, sasvim neznatnu, kao i proteklih godina imati oni koji su već bili dio ekipe festivala. Kandidati/kinje moraju biti punoljetni/e, a Motovun film festival zadržava pravo odabira.

Rok za prijavu je od 8. do 19. lipnja, a rezultati će biti objavljeni 25. lipnja.

Obrazac za prijavu možete ispuniti ovdje.

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>