subota, 24.01.2009.

Nominacije za Zlatnu malinu 2008.!

Kao i svake godine pred Oscar dolaze i nominacije za najgori film ili popularne Zlatne maline. Rijetki među glumcima i filmskom branšom općenito imaju muda i tamo otići, a nominirani su za ...

... najgori film:

Disaster Movie and Meet the Spartans
The Happening
The Hottie and The Nottie
In The Name of The King: A Dungeon Siege Tale
The Love Guru

najgoreg režisera:

Uwe Boll (1968: Tunnel Rats, In The Name Of The King, Postal)
Jason Friedberg & Aaron Seltzer (Disaster Movie, Meet the Spartans)
Tom Putnam (The Hottie and the Nottie)
Marco Schnabel (The Love Guru)
M. Night Shyamalan (The Happening)

... najgoreg glumca:

Larry the Cable Guy (Witless Protection)
Eddie Murphy (Meet Dave)
Mike Myers (The Love Guru)
Al Pacino (88 Minutes, Righteous Kill)
Mark Wahlberg (The Happening, Max Payne)

... najgoru glumicu:

Jessica Alba (The Eye, The Love Guru)
glumačka družba filma The Women (Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett-Smith
i Meg Ryan)
Cameron Diaz (What Happens in Vegas)
Paris Hilton (The Hottie and The Nottie)
Kate Hudson (Fools Gold, My Best Friend’s Girl)

... najgoru sporednu mušku ulogu na filmu:

Uwe Boll (Postal)
Pierce Brosnan (Mamma Mia!)
Ben Kingsley (The Love Guru, War, Inc, The Wackness)
Burt Reynolds (Deal, In The Name of the King)
Verne Troyer (The Love Guru, Postal)

... najgoru sporednu žensku ulogu na filmu:

Carmen Electra (Disaster Movie, Meet the Spartans)
Paris Hilton (Repo! The Genetic Opera)
Kim Kardashian (Disaster Movie)
Jenny McCarthy (Witless Protection)
Leelee Sobieski (88 Minutes, In The Name of the King)

... za najgori scenario:

Disaster Movie and Meet The Spartans
The Happening
The Hottie And The Nottie
In The Name Of The King:A Dungeon Siege Tale
The Love Guru

... tako pojedini filmovi su višestruko nominirani kao Meet the Spartans (5 nominacija i to za najgori film, najgoru sporednu žensku ulogu, za rip - off, za najgoreg režisera i scenario), The love guru (7 nominacija i to za najgori film, najgoreg glumca, glumicu, sporednog mušku ulogu i to (2x), najgoreg režisera i najgori scenario), In The Name of The King: A Dungeon Siege Tale (5 nominacija i to za najgori film, sporednu mušku i žensku ulogu, najgoreg režisera i najgori scenario), The Hottie And The Nottie (5 nominacija i to za najgori film, najgoru glumicu, najgori filmski par, najgoreg režisera i scenario), The Happening (4 nominacija i to za najgori film, najgoreg glumca, najgoreg režisera i najgori scenario), Disaster Movie (6 nominacija i to za najgori film, najgoru sporednu žensku ulogu (2x), najgori rip - off, najgoreg režisera i najgori scenario).

Ma svakako je najteže na svijetu podnijet kritiku, dok se tapšanje po ramenu ponekad i olako prihvaća. Poneki s ove ljestvice nominacija katastrofe od filmova, najgorih filmova, promašenih filmova izašlih prošle godine bi trebali to shvatiti barem kao krajnje ozbiljno upozorenje od struke da ili se toga ostave ili da promjene smjer.
Da se mene pita, ono ... ultimativno/potrebno poniženje za te filmove i režisere bi bilo da se lista nominiranih sa 5 proširi na sve spomenute filmove. No, kako to neće biti onda će to netko drugi morati učiniti.
Definitivno s ovog popisa ističe se ime režisera Uwe Bolla(kao da nam njegovo prezime hoće reći ... svaki moj film izazvaće u vas duševne Bolli), njega zaobiđite kad u vašoj omiljenoj videoteci pregledavate naslove. Slično je i kad su u pitanju glumci i glumice. Ističu se Al Pacino, sa "ubitedosadnimfilmovima" ove godine i po meni ubjedljivo ove godine najgori Mark Wahlberg (Max Payne je tu film koji ne znam di bi svrstao, toliko govno od filma da je to teško).

Od glumica razočaravajuće su bile i Jessica Alba (kojoj su očito majčinstvo i neke druge stvari u životu zanimljivije ... za sad od karijere) i za moj ukus među užasima od filmova ove godine je ipak nepremostiva carica ... Kate Hudson (zgodna jesi ali to su uloge za kolektivno lobotomiziranje publike u kinima).

Za kraj ovog pregleda istaknuo bih (iako bjeh u dilemi koji da od nominiranih istaknem između: The Love Guru i The Hottie and The Nottie) ipak jedan film koji nije na popisu jer su propozicije nominacije takve kakve su, a to je film The women, film je dobio nominaciju u kategoriji za najgoru žensku ulogu i to grupnu za sve glumice iz postave tog filma. Po meni taj film ako dobije tu "nagradu", za mene će biti ko da je osvojio pomoćnu Zlatnu malinu i za najgori film. Taj film tko je išao gledati trebao bi se dati na pregled kod veterinara da nije možda dobio kakvu boleštinu tipa krpelja na moždanoj ovojnici.

Sve u svemu ovo mi je bio dobar foreplay prije objave Top ljestvice najgorih filmova prošle godine po film.blog.hr-u.:)

- 12:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>