petak, 23.01.2009.

Revija australskog filma !!!

Jučer je bilo otvorenje revije australskog filma u prostorijama Movieplexa. Revija je kombinacija kratkih i dugometražnih filmova. Za cijenu od 20 kn dobivate dva filma.
Na programu su slijedeći filmovi: "Tražeći Alibrandi" (o tri generacije australskih žena talijanskog podrijetla), "Hildegarde" (u kojem troje djece kreće u potragu za svojom patkom), "Razzle Dazzle" (koji prati uspone i padove u svijetu profesionalnog plesa), "Prljava posla" (o mafijaškom miljeu na kraju šezdesetih godina prošlog stoljeća) i "Krenuti pravim putem" (o pokušaju bivših zatvorenika da započnu nov život).

Mogao bi sate pričati hvalospjeve australskom filmu i glumištu koji se dobro infiltrirao u pore Hollywooda, no to neću jer smatram da je potreba da nešto kažem o mjestu događanja. Naime ove godine je revija u Kaptol centru, iako sam za aktiviranje ovog kina koji je podosta izgubio pojavom Cinestara smatram kako je puno manjih kino dvorana koja bi mogla dati intimističkiji osjećaj filmovima iz Down Under. Podosta je i SC i sama revija izgubila odlaskom iz prostorija SC-a. Nemojte me uzimati preozbiljno, i ja volim da mi guzica sjedi u puno boljim sjedalicama ovog multiplexa, no ipak smatram da slobodarski duh i neposrednost Australaca, a ne neki hypecentar bi dali više do toga da Zagrepčani i studenti kao ciljana publika sažive se sa tom zemljom onkraj svijeta.
Drugo cijena karte je previsoka. Ako se pokušalo izbjeći dolazak zagrebačkih beskućnika i skitnica u kino da se ogriju u ove još ipak prohladne zimske dane mislim da se pretjeralo. Australskom veleposlanstvu a i toj stvarno prebogatoj državi sumnjam da je cilj da se zaradi na ovim filmovima i da im je više stalo do prezentacije njihove kulture. Na neki način ovo je tim postupkom narušeno. Nadam se da će slijedeće godine malo bolje birati i poraditi na danima Australije.
Unatoč svemu jako ih volim, a pogotovo Australke ... mislio sam pri tom i na Nicole Kidman i na Naomi Watts, da vas ne bi pozvao u kino da prisustvujete ovoj filmskoj fešti (sam da vas upozorim da nema niti jedne od tih glumica u filmovima na programu).
Vidimo se!

- 13:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>