subota, 15.11.2008.

PSSST ... film je počeo!

Iako traje već par dana (od četvrtka) u CKZ Trešnjevka vas pozivam da dođete na besplatnu dobru i ne samo filmsku zabavu. Riječ je o drugom izdanju Mutavuna ili kako se zapravo zove PSSST - festivala nijemog filma.
Ovo sa mutavunom kao nazivo nije hodalo zbog uvijek prisutnih zlih jezika no izgleda da je saživio PSSST kao naziv. Inače ovo i nije festival, već je zapravo revija filmova (kako što je bilo prošle godine u nazivu i stajalo) jer iako postoje nijemi filmovi novije produkcije na programu onih više retrospektivnog karaktera. Svejedno, riječ je o izuzetno dobroj zabavi koja nije naplatnog karaktera. Dakle danas i sutra (već kako vam se svidi po programu) možete navratiti u Park stara Trešnjevka na odlični filmske klasike kao što je obnovljena verzija Krstarice Potemkin ili pak jednako znana i u filmskim krugovima cijenjena Chaplinova Potraga za zlatom.
Sam sam navratio ovih par dana na neke predstave i da osjetim bilo festivala i sa punim pravom, oduševljenjem i ponosom (ipak je riječ o mom firtlu) vam mogu prenijeti da festival ima publiku koja navraća već drugu godinu i odlično ispuni dvoranu. Nekako sam se bojao zbog karaktera festivala a i nije to RAF na koji je trešnjevačka filmski načitana publika navikla. Dakle res publicum nije podbacio.

Na programu su po preostalim danima:
Dan 3. subota, 15.11.2008.
Voditelj: Mario Kovač

19:00-20:00 Nijemi ’filmski hit’
Sergej Ejzenštejn: Krstarica Potemkin

20:10-21:00 Nijemi ’filmski hit’
F.W. Murnau & Karl Freund: Faust
muzička pratnja : Dada Jihad

ZABORAVLJENI KLASICI: Cjelovečernja YouTube selekcija u predvorju dvorane



Dan 4., nedjelja, 16. 11. 2008.
Voditelj: Davor Meštrović

19:00 – 20:00 Filmski žurnali: Žurnal Zvono i Zora magazin

20:10 – 21:00 Filmovi pristigli na natječaj
Irena Škorić: Rastanak
Josip Visković-Viski: Nemoj tamo, nemoj-tu si!
Jasmina Dupalo: Fedor i Gerta

21:10- 21:45 Charlie Chaplin: Potjera za zlatom (1925.)
muzička pratnja : Žiga Golob (bas, kalimba, ukulele, glas), Astrid Kuljanić (glas, šuškalice), Kruno Levačić (udaraljke, glas)

ZABORAVLJENI KLASICI: Cjelovečernja YouTube selekcija u predvorju dvorane

... vidimo se!

- 17:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>