petak, 18.07.2008.

Top 10 najgledanijih filmova u hrvatskim kinima

1. Hancock, 12.479 gledatelja
2. Kung Fu Panda, 9.136 gledatelja
3. Sex and the City: The Movie, 4.859 gledatelja
4. Wanted, 4.004 gledatelja
5. Forgetting Sarah Marshall, 2.538 gledatelja
6. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 1.814 gledatelja
7. Deception, 1.478 gledatelja
8. Diary of the Dead, 600 gledatelja
9. Die Fälscher, 515 gledatelja
10. The Happening, 482 gledatelja

... nisam dugo objavljivao ljestvicu najgledanijih filmova u hrvatskim kinima jer ovo koliko je smjernica za gledanje u drugu ruku ništa bitno ne znači. Ono što znači jest da je ovo trenutni pregled najgledanijih filmova koji dokazuje da i mi Hrvati pratimo u korak i u ovim ljetnim za kino sušnim danima svjetska filmska kretanja.
Dakle i dalje me iznenađuje visoka gledanost jednog filma koji po mom vrijeđa poimanje ženstvenosti i žene kao inteligentnog bića u cijelosti. Naime ne znam niti jednu ženu u svojem krugu da nije sa svojim dečkom, mužem ili u većem ženskom društvu išla u svojevrsno hodočašće na treće plasirani film ove ljestvice. Koma. Najgore kaj su sve više manje požalile a očekivale su sve. Naime to je tako uvijek činjenica sa pokušajima da se još dodatno izvuče novac od ljudi a umijećem Hollywooda ne prikaže ništa. Dakle ona koja iz klana spiljskog medvjeda nije bila na ovoj projekciji biti će izopćena ... slovi prijetnja koja se prenosi usmenom predajom u klanu žena.
Naravno da me od ovog još više fasciniraju pajaci koji prate svoje žene na projekcije tih filmova umjesto da ih puste da odu same ili u društvu svojih prijateljica to pogledati ... i neumitno se razočarati.
No, ti papučarski odlasci muškaraca u kino nisu ni do koljena onom činu "vjernosti i ljubavi" koje je učinio jedan moj prijatelj nedavno otišavši u New York sa svojom malom nuklearnom obitelji i po povratku hvaleći se predamnom i ostatkom društva kako je bio na cijeloj turističkoj ruti Sex and the city po New Yorku ... katastrofa.
Molim cijenjeno blogersko pučanstvo da ako tko ima veće dostignuće papanstva da ga podijeli samnom, s time da je ovo za mene "top of the pops".
Od sveg ovog blaga preporučio bih da pogledate "Die Fälscher" ... naravno ako volite istinite priče.

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>