srijeda, 23.01.2008.

In memoriam Heath Leadger

Uvijek je svima žao kad netko mlad umre i pri tom nije bitan nikakav razlog. Mladost je ključan element, mladost kao motor mnogih kreacija.
Vijest sa IMDB-a glasi da je Heath nađen u svojem apartmanu u SoHo-u na Manhattnu jučer poslije podne. Pretpostavlja se da je riječ o overdoseu. Mrtav u svojoj 28 godini u 15 sati je nađen od strane pazikuće zgrade gdje je boravio kad ga je dotični došao obavijestiti o dolasku njegove maserke. Bio je nađen u nesvijesti i nije reagirao na vanjske podražaje. Prvotni izvještaji New York Timesa govore o tome da nema nikakvih indicija da bi bilo riječ o umorstvu jer su pored njega nađene tablete.
Heath je rođen u "gradu otoku" u Australiji ili vam Perthu. Prvi film kojim zapravo počinje njegova karijera je "10 Things I Hate About You". Bude mi žao kad čujem za ovakvu sudbu zvijezde u usponu, koja se u filmskim krugovima probila filmom "Brokeback Mountain".Image Hosted by ImageShack.us
Osobno ću ga više pamtit po odličnoj ulozi u sagi o australskom odmetniku, gangsteru ili bolje enfant teribleu "Ned Kellyu", te također i po odličnoj ulozi jednog od četvorice "kukavica" engleske imperijalne vojske, točnije filma sa odličnom pričom ... "The Four Feathers". Sasvim sigurno je da će najviše profitirati od njegove smrti njegov posljednji film "The Dark knight". Čudna okolnost ali neminovnost.
Nekako u sferi nagađanja oko razloga njegove smrti je i dio vijesti koji se odnosi na njegov razlaz sa glumicom Michelle Williams s kojom ima i dijete. Nekako sam uvjeren gledajući nedavno seriju odličnih intervjua "The actors studio" da poneki glumci su izuzetno povučeni, tipa DeNira i svojevrsni introverti. Svi ih mi gledajući na platnu doživljavamo neminovno extravertima, ali to nije uvijek tako. Sve je to više do marketinga. Da li je to bila činjenica i sa Heathom tek predstoji da se utvrdi. Svejedno nekako se ne mogu oteti dojmu da je "pukao" pod pritiskom sve veće slave u kombinaciji sa životnim porazom ... tj. nesretne ljubavi prema ženi, koja je rezultirala unosom u organizam smrtonosne kombinacije tableta za smirenje i droge. Kako god bilo da bilo to su spekulacije koje će zasigurno uskoro osvanuti i u nekoj filmskoj ekranizaciji.
Prvo River Phoenix pa on ... Hollywood nosi svoje žrtve.

- 12:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>