subota, 02.06.2007.

Od Akija do Cowboysa!

Ovaj post je trebao biti napisan prije neki dan, jer je ono o čemu pišem upravo jučer minulo. Riječ je o izvrsnom koncertu i performansu Leningrad Cowboysa u zagrebačkoj Tvornici. Bilo je tu puno mojih prijatelja/blogera (Sadistico, Ipanema i Štetočina). Posebno se zahvaljujem Celebrity te Tamari iz tvornice.
Bio je ovo za mene filmofila jedan dirljiv događaj. Osjetit finski ... filmski (jer za one koje neznaju, oni su došli direktno sa velikog platna na glazbenu scenu. za potrebe filma Leningrad Cowboys go America, Aki je proširio postav banda Sleepy Sleepers te praktički kumova stvaranju ove svjetske rock atrakcije) štih usred Zagreba i vidjeti legendarni band od tamo. Ma nema se tu kaj puno za reći ... jučer je tamo jednostavno trebalo biti.
Šteta da zbog vremena i odličnog društva u kojem sam se obreo nisam stigao malo porazgovarati sa nekim iz banda i malo temu skrenuti u meni drage filmske vode te priupitat tipa : "... viđate li vi šta u zadnje vrijeme Akija ?", no nema veze. Aki Kaurismäki je bio i više nego dobro prisutan ovih dana i tjedana u Zagrebu sa svojim kompletnim filmskim ciklusom i kroz svoje Leningrad Cowboyse, nekako kao
šlag na tortu (ne znam da li se to slučajno podudaralo sa krajem Akijevog ciklusa u Tuškancu) za me bio i osobno prisutan u Zagrebu.
Slikao je samo neumorni Sadistico (da i vidite kako je bilo, pogledajte slikopisni prikaz na njegovu blogu), a ovaj put Štetočina samo uživao.:)
Bilo je toliko dobro da svima koji žele ih vidjeti a nisu mogli neka požure danas u Varaždin pa ih mogu tamo za đabe gledati na glavnom trgu.
A za ostale koji se žele prisjetiti kako je bilo jučer nutimam ovo:

i ovo

i na kraju ovo

- 15:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>