utorak, 24.04.2007.

Zagrebačke priče

Slušao sam jadikovke ljudi o tome kako nema pravog zagrebačkog filma već godinama od "tko pjeva zlo ne misli" ili "Imam dva tate i dvije mame". Eto prilike da se to promijeni i da svi koji su literarno "vudreni" da to ispolje na pravom mjestu.

Propeler film d.o.o. poziva sve zainteresirane na prijavu scenarija za kratki igrani film na natječaj za produkciju omnibusa „Zagrebačke priče“.

"Zagrebačke priče" su cjelovečernji igrani omnibus koji se sastoji od 7 kratkih igranih filmova različitih autora dužine trajanja od 8 do 12 minuta. Autori će na prijavljivanje scenarija biti pozvani Javnim natječajem, a odabrani radovi realizirat će se prema njegovim uvjetima i pravilima.

Tema svakog pojedinačnog filma za ovogodišnje izdanje "Zagrebačkih priča" su zagrebački kvartovi. Za produkciju svakog kratkog igranog filma predviđena su sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna, a mogu se prijaviti svi građani Republike Hrvatske koji dostave svoje scenarije u zadanom roku.

Filmovi će biti snimani digitalnom tehnologijom i poslije prebačeni na 35mm vrpcu i DVD. Krajnji ciljevi projekta su distribucija filma u kinima po Hrvatskoj, kinima te festivalima u zemlji i inozemstvu te produkcija trajnog, filmskog proizvoda koji bi se koristio u svim promotivnim svrhama vezanim za grad Zagreb.

Projekt će se realizirati od 15. svibnja 2007. Do 15. svibnja 2008. godine. Nositelj projekta je Propeler film d.o.o.

Više informacija o projektu, kao i uvjeti natječaja te opis projekta nalaze se na www.zagrebacke-price.org.


... znam neke s bloga koji bi mogli pretočiti urbane legende svojih kvartova u film, tim i sličnima neotkrivenima želim da se što prijave sa svojom pričom na ovaj natječaj.

- 08:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>