utorak, 20.03.2007.

U klubu Mama

... u sklopu programa Vizualni kolegij biti će predstavljen film proslavljena finskog režisera Aki Kaurismäkija : Sjenke u raju :: 21.03. [srijeda] u 19.00h
Dobra je to najava, i k tome besplatna, onoga što će se uskoro u Zagrebu u sklopu kina Tuškanac održati u skorije vrijeme. Riječ je o retrospektivi skoro cijelog ciklusa Kaurismakijevih filmova.
Dakle svi koji su vidjeli jedan od njegovih poznatijih filmova "Čovjek bez prošlosti" (centralni je to dio njegove "finske" trilogije koji je završen snimanjem filma "Lights in the Dusk") sigurno će željeti vidjeti jedan izvrstan film iz radničke trilogije.:)
Ta proleterska (ili kako je neki zovu radnička) gubitnička trilogija je nastavljena s filmovima "Ariel" i "The Match Factory Girl", te predstavljaju njegov omage melodramatskom filmskom pravcu, naravno ovdje je riječ o svojevrsnoj obrnutoj melodrami.
Dakle film koji ćete moći vidjeti sutra je crnohumorna socijalna melodrama o propalim nadama i izgubljenim iluzijama radničke klase i ljubavi kao utjehi, Kaurismaki predstavlja bezizgledan svijet, a romantični susret likova smetlara i blagajnice (tumače ih Matti Pellonpaa i Kati Outinen) kao moguće razrješenje.

- 23:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>