petak, 16.02.2007.

Radionica scenarija, režije, kamere i montaže u kino klubu "Zagreb"

Don Zoki me je pitao kad će u Zagrebu biti nekakva radionica tipa one koju sam najavio za Split.
Htio sam tada odgovoriti da za Zagreb nema "zime" jer da je bitno da se radionice što se filma tiću šire diljem nam domovine, a ne samo da je to rezervirano za glavni grad države.
No, eto nije trebalo dugo da se tako nešto dogodi u Zagrebu.
Iako je škola počela sasvim sam siguran ako ima mjesta da će vam iz Kino kluba "Zagreb" izaći u susret.rolleyes
Daklem:
Prva ovogodišnja RADIONICA SCENARIJA, REŽIJE, KAMERE, RASVJETE I MONTAŽE u organizaciji Kino kluba "Zagreb" započet će uvodnim predavanjem u utorak, 13. veljače 2007. u 19:00, u projekcijskoj dvorani Kino kluba ˝Zagreb˝ na Trgu žrtava fašizma 14.

Radionica, koja se održava već desetak godina, namjenjena je svima koji želi proučiti proces nastanka filmskog ili video djela. Radionica je podijeljena u tri skupine predavanja, a vode je filmski profesionalci koji tijekom mjesec i pol polaznike podijeljene u primjerene grupe poučavaju razvoju filma od ideje do montaže i gotovog filma.

Predavanja iz scenarija i režije drži jedan od najpriznatijih hrvatskih dokumentarista mlađe generacije Goran Dević koji u tandemu sa Zvonimirom Jurićem uskoro započinje snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma „Crnci“.

Robert Krivec predaje u dijelu radionice u kojem se polaznici upoznaju s tehnikom filmskog snimanja i radu s filmskom rasvjetom. Posljednji segment radionice, filmsku montažu, vode filmski montažer Staša Čelan i tv montažer Nikola Biščan.

Cijena radionice je 800kn.

Prednost ove radionice u odnosu na mnoge slične je što po uspješnom završetku polaznici postaju članovi Kino kluba "Zagreb", što podrazumijeva mogućnost korištenja svih produkcijskih kapaciteta ove najstarije neprofesijske produkcijske kuće u ovom dijelu Europe.

Pored toga KKZ organizira i poptuno besplatne napredne radionice za svoje članove, a to su npr. radionica dokumentarnog filma, eksperimentalnog filma, scenarija itd.

Ove radionice već godinama formiraju autore koji svoje filmove nastale u produkciji KKZ-a prikazuju na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, od kuda se nerijetko vraćaju s nagradama. Kino klub "Zagreb" svake godine prosječno producira tridesetak kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.

Sve dodatne informacije možete dobiti na 091/559-26-17 ili www.kkz.hr.

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>