petak, 02.02.2007.

Filmska škola kino kluba Split

Filmske škole treba propagirati jer ih je prije svega premalo, a dobro osvještuju buduće filmofile.:)


Kino klub Split obavještava sve zainteresirane da 13. veljače 2007. započinje ciklus predavanja koja će se održavati utorkom i četvrtkom od 20.00 do 22.00 sata. Tečaj će trajati dva mjeseca.

Predavanja će voditi stručnjaci iz područja filmske i video umjetnosti koji će polaznike upoznati s idućim temama:

1. FILMSKA TEHNIKA, predavač ANTE VERZOTTI

2.TEORIJA FILMA, predavač JOŠKO JERONČIĆ

3. POVIJEST FILMA/SCENARIJ, predavač JURICA PAVIČIĆ

4. VIDEO TEHNIKA, predavač IVICA BOŠNJAK

5. VIDEO ART I NOVI MEDIJI, predavač DAN OKI

Nakon teoretskog dijela slijedi obuka u radu s kamerom i digitalnom montažom.

Po završetku škole polaznici će se moći uključiti u rad Kino kluba Split, koristiti opremu i prostor kluba za izradu vlastitih radova, učestvovati u raznim društvenim aktivnostima (seminari, radionice, predavanja, osmišljavanje i predlaganje programa).

Osnovni cilj Filmske škole Kino kluba Split jest upoznavanje polaznika s filmskom i video umjetnošću, kao i osposobljavanje istih za eventualno samostalno kreativno djelovanje. S obzirom na veliku ulogu elektronskih medija u suvremenom društvu, škola ovakvog tipa dobrodošla je svima koji žele aktivno učestvovati u razvoju modernih tehnologija i njihovih primjena u svakodnevnom životu, baš kao što može biti poticaj za realizaciju vlastitih kreativnih potencijala.

Kino klub Split udruga je građana koja za cilj ima promicanje filmske i video kulture. Već decenijama ovaj klub njeguje tradiciju organiziranja filmske škole. Niz eminentnih autora s područja filmskog i video stvaralaštva svoja su prva znanja stekli baš u našoj školi. Škola Kino kluba Split jedina je takve vrste u Dalmaciji.

Cijena tečaja je 400 kuna.

Prijave u prostorijama kluba ili na tel. 021/542-425 ili mobitel 091/721-8801 , email:kinoklubsplit@kinoklubsplit.hr

Adresa: Kino klub Split, DOM omladine, Savska bb, Split


... nešto ovakvo uz stvarno minimalna ulaganja po meni vrijedi. Bilo bi jako lijepo da se ovakve škole organiziraju po svim većim hrvatskim gradovima. No za početak ove godine odlično za jedno kulturnjački sušan Split.

- 23:04 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>