četvrtak, 04.05.2006.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. Ice Age 2: The Meltdown, 15.530 gledatelja
2. Scary Movie 4, 7.783 gledatelja
3. Inside Man, 3.335 gledatelja
4. Grbavica, 3.232 gledatelja
5. Karaula, 3.023 gledatelja
6. V for Vendetta, 1.850 gledatelja
7. Basic Instinct 2: Risk Addiction, 1.817 gledatelja
8. Big Momma's House 2, 1.627 gledatelja
9. Bambi II, 1.035 gledatelja
10. Underworld 2, 812 gledatelja

... nekako u razgovoru sa kolegom (ilmuygrandefilmofilom) neblogerom s faksa napiknuo sam jučer uz jutarnju kavicu u "Katarini" temu oko jednog blockbustera s ove liste, i moje možebitne recenzije. Naime riječ je o filmu "V for Vendetta". O filmu pozitivno nemam zapravo ništa za kasti. Riječ je o još jednoj neuspjeloj ekranizaciji nekog romana te upravno potvrđuje moju konstataciju (s kojom ćete se morti složiti) da je jedina dobra (pače fenomenalna) filmska ekranizacija nekog stripa bila ona "Sin Cityia" (dodao bih još tu i najnovijeg Batmana ali ipak je Grad greha nepreleazan).
Dakle riječ je o još jednoj dijareji iz dućana braće Wachowski.
Njihovo remek dijelo i dalje će biti prvi (no meni kao fanu su dragi i ostali), najmračniji (jedan moj dobar prijatelj ga je nazvao i najzelenijim-jer dosta su zagasite tamne boje na filmu :)), najpotresniji... "Matrix".

Nadalje od ovijeh filmova (ili vaš direktni gubitak na kućnom proračunu zbog isforsiranog odlaska u kino su:) mogu reći da ne valjaju Basic Instinct 2, Ice age2, Insider, Underworld 2, Bambi 2. Tako da jednom dijelu blogerskog društva koje bi silno grupno željelo ići u kino predlažem manje infantilne filmove koje se prikazuju u Tuškancu ... i da, ne koštaju ništa, čak ni živaca, a možda izađete oplemenjeni viđenim te na kavici poslije ćete imati i nešto pametno za popričati o viđenom filmu umjesto vrtjeti prstima. :))

Preporuka tjedna je, neznam zašto tako slabo unas prihvaćeni, film Jasmile Žbanić "Grbavica".
Film je genijalan i već sam ne jednom rekao da je to najbolji bosanski film dosad, čak bolji i od oba Žalićina te i od Tanovićeve "Ničije zemlje" (tako prosavljene i ovjenčane Oscarom).
Čuo sam neke da ne bi išli gledati "Grbavicu" jer je potresan... stvarno svašta. Uglavnom ovaj film spada u onu rubriku pod "morate ići pogledati" (ostati ćete zadivljeni odličnom glumom Mirjane Karanović kao Esme i još više Lune Mijović kao Sara. Jer ipak Mirjana je dokazana veteranka, a ovo je mlado djevojče tek počelo glumiti:) za sad najbolji film ove godine.

- 12:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>