utorak, 04.04.2006.

... kad već pričamo o "Karauli"

... zgodno je pripomenuti vijest koju sam također pronašao na odličnim, za promociju filma, stranicama filma. Riječ je o onome što uvijek sve režisere najviše privlači, a nije kritika. To je ... naravno gledanost, tj. prihvaćenost samog filma u kinima od vulgaris građana.
Film "Karaula" je pogledalo u prvom vikendu prikazivanja 10.064 gledatelja, čime je postao najgledaniji film u hrvatskim kinima u razdoblju od 30. ožujka do 2. travnja. Temeljem toga možemo govoriti o potrebi hrvatskih građana za dobrim domaćim filmom i svojevrsnoj zasićenosti američkom fastfilm produkcijom.
Da je riječ o preporodu hrvatskog filma ne mora nam reći pisac stranica samog web sajta jer nam o tome govori činjenica dobro prihvaćanja našeg filma i od struke u inozemstvu na festivalima, gdje su nedavno požnjeli dosta nagrada (i to neki filmovi koji se odavna ne gledaju u kinima).
A svakako, to kako sam već prije pisao nije krenulo od ova dva filma, već kvalitativnim pomakom u domaćoj kinematografiji sa filmovima kao što su Ostojićeva "Ta divna splitska noć". Ali ajde dati ću za pravo da se hvale zaslužni za početni uspjeh "Karaule" za koji tvrde da se našao među najbolja dva domaća filmska kino otvaranja u 2006. To su kao što svi već znate film "Što je muškarac bez brkova?" (kojeg je u prvom vikendu prikazivanja pogledalo 10.337 gledatelja) te od ovog tjedna i "Karaula". Film, barem po onom što se može pronaći na webu je i po gledanosti najposjećeniji i u Srbiji i Crnoj Gori (dosada ga je pogledalo 25.000 ljudi) te u Bosni i Hercegovini pa je tako to trenutno najgledaniji film u regiji.
Svakako razlog više da ga se ode pogledati.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>